Kaip išsirinkti šviestuvą

Skirtingo stiliaus ir dizaino šviestuvais nukrautos daugelio parduotuvių lentynos, tačiau kai ateina metas rinktis geriausiai tinkantį ir lūkesčius atitinkantį produktą, platus asortimentas tampa ne privalumu, o didžiule ir kartais labai sunkiai įveikiama kliūtimi. Be abejonės, tai, kad yra iš ko rinktis pirkėją džiugina, tačiau kaip atrasti prekę, kurios tikrai reikia namuose, atsakyti vis tiek sunku. Ypač, kai kalbama apie šviestuvus, kurie ne tik skleidžią šviesą, tačiau tampa ir namų interjero detale, į kurią dažnai krypsta užsukusiųjų akys, o ir patiems kasdien tenka ją matyti. Todėl, kad išsirinkti šviestuvą būtų paprasčiau, siūlome vadovautis keletu paprastų patarimų.

Pirmiausia – pasirinkite šviestuvo modelį

Koks šviestuvas tinkamiausias?Šviestuvai Vilniuje gali būti pakabinami, montuojami arba pastatomi. Jų modelį paprastai lemia vieta, kurioje šviestuvas reikalingas. Pavyzdžiui, jei renkamasi prekę į valgomąjį, veikiausiai reikalingas pakabinamas šviestuvas, kuris gerai apšviestų stalą. Jei ieškoma apšvietimo sprendimo į poilsio kambarį ar svetainę – variantų jau daugiau. Tradiciškai čia taip pat kabinamas šviestuvas, tačiau interjero dizaino tendencijos kinta nepaprastai sparčiai, todėl poilsio kambaryje ar svetainėje tikrai galima rinktis montuojamus ar pastatomus šviestuvus, kurie kurs jaukia atmosferą, nes šviesą skleidžia ne taip stipriai. Kalbant apie koridorių, čia jau kurį laiką mėgstama montuoti šviestuvus. Pasieniuose sklindanti šviesa neerzina, nedirgina akių ją įjungus tamsiuoju paros metu, ji čia gali būti laikoma įjungta, kad patalpose nebūtų visiškai tamsu ir naktį, be to, grįžus vėliau, nepažadina jau miegančių šeimos narių, todėl šis sprendimas ne tik dailiai atrodo, tačiau yra praktiškas. Vis dėlto, tai tik vyraujančios tendencijos, ir šviestuvo modelį reikėtų rinktis ne pagal tai, o pagal konkrečius savo poreikius.

Tuomet – šviestuvo aukštis

Skaityti straipsnį “Kaip išsirinkti šviestuvą” »

Priekabos

UAB „DOMANTAS“ lengvųjų automobilių priekabų gamintojas. Įmonė ne tik pati užsiima gamyba, bet ir bendradarbiauja su dalių gamintojais. Prireikus priekabų ar jų detalių, neabejodami kreipkitės. Čia siūlomas platus asortimentas, kiekvienas gali rasti tai, ko reikia. Čia galite rasti ratus, kurių dažnai prireikia priekabų savininkams. Jei jums reikalingi ratlankiai, taip pat, galite kreiptis. Dažnai kyla problemos su atraminiais ratukais, šias detales pardavėjas jums mieli pasiūlys. UAB „DOMANTAS“ siūlo įsigyti atšvaitus, sukabintuvus bei daugelį kitų dalių priekaboms. Apsilankykite internetinėje svetainėje baltic-priekabos.lt ir įsigykite tai, ko jums reikia. Siūlomos priekabų dalys kokybiškos ir ilgaamžės. Kainos ir kokybės santykis nenuvils nei vieno.

Kokia priekaba geriausia jums?Priekabas ne visada verta pirkti, ypač jei jos reikalingos laikinam naudojimui. Jas galite išsinuomoti, jei reikia pervežti krovinius, kurie netelpa į automobilį. Kiekvienas turėtų paskaičiuoti, ar verta įsigyti nuosavą, ar išsinuomoti reikiamam laikotarpiui. Įsigiję priekabą galite vėliau, kada ji nereikalinga parduoti. Neretai žmonės ieško pigiau kainuojančių, ne naujų. baltic-priekabos.lt gali jums ne tik pasiūlyti įsigyti, bet ir patarti, kas jums labiausiai tiks. Įmonėje dirba patyrę darbuotojai, kurie daug išmano. UAB „DOMANTAS“ pasirūpins kiekviena priekaba ir pritaikys tinkamiausias detales. Galite įsigyti ašis be stabdžių arba su, priklausomai nuo to, kokių jums reikia. Neretai prireikia keisti sparnus, įsigykite kokybiškus ir tvirtus. Pardavėjas gali pasiūlyti apšvietimo prekes, svarbu, kad šviesos pakaktų. Nepamirškite, kad tai gali būti nelaimingų atsitikimų priežastimi. Jei apšvietimas netinkamas, galite kelti pavojų ne tik sau, bet ir kitiems. Lengvojo automobilio priekaba turi būti tvarkinga, laiku keiskite detales, tik tada galėsite saugiai pervežinėti didelių gabaritų daiktus. Juos reikėtų tinkamai pritvirtinti, kad vežant neiškristų. Galite pririšti prie priekabos bortų ar kitų dalių. Važiuokite tik tada, kada esate įsitikinę, kad daiktai, kurie yra priekaboje, stovi stabiliai ir tvirtai. Priešingu atveju galite ne tik pažeisti ar sugadinti krovinį, bet ir sukelti auto įvykius, kurių metu galite nukentėti. Lengvieji automobiliai su priekabomis, kuriose netvarkingai sudėti baldai ar kiti didelių gabaritų daiktai, kelia pavojų ir kitiems eismo dalyviams. Reikėtų visada pasirūpinti, kad važiuotumėte saugiai. Visų pirma reikėtų pasirūpinti, kad detalės būtų tinkamos naudojimui, o jei jas reikia keisti, nerekomenduojama delsti. Apsilankykite internetinėje svetainėje baltic-priekabos.lt ir pasirinkite reikiamas. Pateikiama visa reikiam informacija ir techniniai duomenys, pasirinkite ir įsigykite.

Kai palieki pakrovėją namie…

Nors namuose yra net keli baterijų įkrovikliai, kažkaip vis gaunasi, kad nerandame tai vieno, tai kito, o kartais ir išvis nė vieno. Būtų nieko baisaus, tačiau šių laikų telekomunikacijų įranga išsikrauna taip greitai, kad nespėji net pasakyti žmogui – nepyk, jeigu dabar išsikraus mano telefonas. Viskas tiesiog išsijungia vos pradėjus kalbėti. Būna gyvenime atvejų, kai palikti namuose baterijų įkrovikliai padaro daug bėdos, kai išsikrauna telekomunikacijų įranga. Štai keletas pasakojimų apie tai, kaip neturint telefono buvo bėdos.

Išlipo miškuose

BaterijosJurga prisimena vieną istoriją, kai tranzuodama buvo pavėžėta iki pusės kelio. Paskui ji išlipo pamiškėje, ir buvo jau naktis. Pro šalį nevažiavo jokios mašinos, kiekvienas krūmo krepštelėjimas kėlė nežmonišką baimę. Galvoje sukosi antraštės, kokias rašytų laikraščiai, radę jos lavoną, kaip ieškotų žudiko. Ji buvo tokia išsigandusi, kad atsitrenkusi į ežį ant gatvės taip ėmė spiegti, kad net užkimo. Jeigu telefonas būtų veikęs, tikrai būtų išsikvietusi taksi ir už jį sumokėjusi kad ir visą mėnesio atlyginimą.

Galvojo, kad kas nors atsitiko

Skaityti straipsnį “Kai palieki pakrovėją namie…” »

Kaip išsirinkti oro kompresorių?

Oro kompresoriai gali būti naudojami labai plačiai – be jų sunku išsiversti naudojant įvairius pramoninius įrenginius, nes jums yra būtinas suspaustas oras. Taigi, jei jums yra reikalingas tam tikras oro kompresorius, tikėtina, kad kyla klausimas, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis. Įvairių pasirinkimo galimybių šiandien turime iš tiesų nemažai, tad kiekvienu atveju yra galimybė atrasti patį tinkamiausią sprendimą. Taigi, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

Pirmiausia vertėtų pagalvoti, su kokiais įrankiais bus naudojamas kompresorius, ir tai gali lemti tinkamiausią pasirinkimą. Pavyzdžiui, jei kompresorius bus naudojamas su šlifavimo įranga, reikės šešių barų slėgio kompresoriaus, o įvairiems pneumatiniams purkštuvams užteks ir mažesnio slėgio oro kompresoriaus – iki maždaug keturių barų.

KompresoriaiVisada svarbu įvertinti tai, koks yra kompresoriaus darbo našumas ir bako talpa. Pirkėjams dažniausiai yra svarbu tai, koks yra kompresoriaus galingumas, ir tai, ar jis yra pakankamai mobilus, taigi, renkantis tinkamiausią produkciją šie kriterijai gali būti tikrai labai svarbūs. Įsitikinsite patys kad kiekvienu atveju gali būti atrandami tokie kompresoriai, kurie geriausiai atitiktų jūsų poreikius – juk pasirinkimo galimybės iš tiesų nėra mažos.

Skaityti straipsnį “Kaip išsirinkti oro kompresorių?” »

Ko trūksta tarptautinio verslo studijoms

Dažnai vyrauja nuomonė, kad studijuojantys ekonomikos ar vadybos mokslus, kremta tik sausą teoriją, o visa jų praktika susideda iš matematikos ir statistikos uždavinių sprendimų. Tačiau, juk kai studijų objektas yra tarptautiniai pardavimai, tarptautinės derybos, tarptautinio verslo subtilybės, reikia ir gerų kultūrinių, socialinių ir psichologinių įgūdžių, kadangi vyksta tarpkultūriniai dialogai. Vienos Vilniaus aukštosios mokyklos studentas Tomas įsitikinęs, kad mūsų šalyje įgytos ekonomikos disciplinos žinios yra labai kokybiškos, tačiau studijų programų sudarytojams, praktikos ir teorijos užsiėmimų paskirstytojams yra kur pasitemti. Programos turėtų būti praturtintos, nes labai dažnai pasitaiko, kad baigę vadybą, ekonomiką ir pavyzdžiui tarptautinį versla asmenys į rinką išeina baigę bene tas pačias studijas, tačiau diplome įrašas skiriasi.

Tarptautinio verslo mokymasTomo svajonė tapti verslininku, savo studijomis jis patenkintas ir verslo subtilybes jau dabar išmano neblogai, kadangi su bendrakursiais valdo kelis startuolių projektus. Tačiau jo tikslas yra išeiti į plačiasias rinkas, todėl jo pasirinkta magistro studijų disciplina yra tarptautinis verslas. Iš esmės Tomo lūkesčiai šioje studijų programoje pasiteisina, tačiau yra šis bei tas, ko jis pasigenda. Magistro pakopos pirmajame kurse jaunuolis pagal mainus savaitei išvyko į vieną Šveicarijos aukštąją mokyklą, pastudijuoti ir pasipraktikuoti kartu su tokios pačios studijų programos studentais. Jaunuolis buvo sužavėtas, kad tarptautinio verslo subilybes bandantys suvokti studentai turi mokytis tokius dalykus kaip psichologiją, socialinės medijos disciplinas, sociologijos disciplinas, skirtingų regionų kultūrą nagrinėjančius mokslus. Ir tai nėra pasirenkamieji ar laisvieji dalykai. Priešingai, tai privalomos disciplinos, kadangi tikima, kad į tarptautinę rinką žengiantis verslininkas, siekiantis vykdyti didelio masto tarptautinius sandorius, privalo būti visapusiškai išprusęs ir sugebėti puikiai vystyti derybas bei tarpkultūrinį dialogą su kitų regionų verslo pasaulio atstovais. Žinoma, Tomo gimtosios šalies universitete taip pat mokoma minėtų disciplinų, bet čia daugiau pateikiami pagrindai, bendras suvokimas. Jaunuolis įsitikinęs, kad jo unversitetas turi labiau pasitemti ir imti pavyzdį iš vakarieškų valstybių, kadangi Lietuvos jaunimas jau ir taip pasižymi aukštais rezultatais, tačiau yra priverstas mokytis pagal senamadiškus metodus. Jeigu būtų įsileista daugiau vakarietiško modelio, neabejotinai, studijų programoje studijuojantieji rezultatais lenktų ir pačios Šveicarijos studentus.

Skaityti straipsnį “Ko trūksta tarptautinio verslo studijoms” »