Dažni odos susirgimai atsiranda dėl netinkamos priežiūros

Net jeigu, iš pažiūros, nesergate jokia odos liga, dermatologas Vilniuje jums vis tiek galėtų suteikti naudingą konsultaciją ir patarti dėl savo odos priežiūros. Mūsų kalbinamas dermatologas Vilniuje pažymi, kad nemažai odos susirgimų ir problemų atsiranda būtent dėl blogos priežiūros.

Laba diena. Dėl kokių problemų dažniausiai žmonės Vilniuje kreipiasi į dermatologą?

Problemų yra tikrai platus spektras. Pradedant akne, jaunatviniais spuogais, pleiskanojimu, bėrimais, infekcinėmis ligomis, baigiant net ir raukšlėmis. Tačiau pastebime, kad dažniausiai žmonės ateina tada, kai jau būna labai bloga būklė. Jeigu žmonės ateitų anksčiau, kartais apsilankytų profilaktiškai, o prasidėjus problemai taip pat iš karto kreiptųsi į specialistus, tai visiems nuo to būtų daug geriau, nes viskas būtų išgydoma daug lengviau. Nereikia leisti savo odos ligai progresuoti, geriau problemas spręsti iš karto.

Pavyzdžiui, kokias jas galima išspręsti atėjus anksčiau?

Odos gydytojo konsultacijosVienas iš dažnų susirgimų yra aknė. Žinoma, žmonės nekalti, kad jie dažnai patenka vis pas „ne tuos“ specialistus ir šie jiems vietoje paslaugos ir pagalbos suteikia tik daugiau rūpesčių. Kai kurie specialistai dirba labai atsainiai, o savo pacientus naudoja kaip eksperimentinius triušius, ant kurių išbando tai vienokį, tai kitokį tepalą, tai vieną, tai kitą kosmetiką. Ji ir kainuoja, ir parinkta netinkamai, gali pakenkti. Jeigu ėmė ryškėti aknės požymiai, jokiu būdu nedelskite, nespaudykite pirštais spuogais, nepradėkite ten kažko savarankiškai su visokiomis skruzdėlių kaukėmis daryti. Taip pat nelaukite, kol savaime praeis. Ateikite pas gerą dermatologą, jis padarys visus reikiamus tyrimus ir padės jums surasti geriausią kelią problemai išspręsti.

Skaityti straipsnį “Dažni odos susirgimai atsiranda dėl netinkamos priežiūros” »

Dantų higiena po odontologinių procedūrų

Ištraukus protinius dantis arba atlikus burnos higienos procedūrą, pasirodo, ne tik reikia kitos dantu pastos, bet ir iš esmės pakeisti burnos priežiūros ritualus. O tokį dalyką, kaip balinančios dantu pastos, galima išvis apskritai tiesiog pamiršti.

Po burnos higienos

Dantų pasta šeimaiNors pati frazė burnos higiena skamba gana nekaltai, tarsi tik švelnus burnos praskalavimas, iš tiesų tai netgi skausminga procedūra. Apnašos ir akmenys nuo dantų nuimami be nuskausminimo, naudojant šveistuvus tiek rankiniu, tiek mechaniniu būdu. Galima įsivaizduoti, kaip nuo senos sienos su švitriniu popieriumi arba diskeliu elektriniu būtų pašalinami nešvarumai. Po tokios procedūros dantys būna nepaprastai jautrūs. Jokiu būdu negalima naudoti balinančios dantu pastos, nes ji visiškai netinka jautriems dantims, kadangi ir taip veikia it savotiška higiena ir dantis balina. Reikia specialios dantu pastos jautriems dantims, kurios visada galima rasti vaistinėse ar specializuotose dantų priežiūros parduotuvėse. Taip pat reikia nusipirkti specialaus skalavimo skysčio bei su juo skalauti dantis. Tai reikalinga siekiant išvengti užkrėtimo ir uždegimo. Skystis ramina ir dezinfekuoja burną. Taip pat po burnos higienos procedūros derėtų vengti labai šalto ar karšto maisto valgymo, pirmą parą negalima valgyti ir gerti jokių dažančių gėrimų, maisto.

Po dantų rovimo

Skaityti straipsnį “Dantų higiena po odontologinių procedūrų” »

Skirtingoms progoms – skirtingos piniginės

Dažniausiai sakome ir galvojame, kad piniginės yra praktiškas daiktas, skirtas laikyti mūsų turtui ir dokumentams. Daug daiktų, kurie iš tiesų gali atlikti ir stiprią estetinę funkciją, mes mėgstame laikyti tiesiog praktiškais, tarsi jų vertė galėtume matuoti iš tiesų tik praktinėmis savybėmis. Tačiau net ir turint omenyje, kad piniginės paskirtis yra priglausti vienoje vietoje mūsų turtus, mes visgi galime išskirti keletą skirtingų piniginių rūšių, o taip pat ir paminėti, kada kurios tinka labiausiai.

Piniginės kelionėms

FamFamTiek vyrai, tiek moterys, keliaudami į gamtą, didelius žygius, turistines ekspedicijas, visada stengiasi užtikrinti sau patogumą ir komfortą. Visuomet labai svarbu, kad galėtume jaustis užtikrintai, kad per keliones nereikėtų baimintis dėl kažkokių kvailų nepatogumų. Tarkime, to, kad kažkam nulūš kulniukas, kad nukris kažkas. Per keliones mes norime užtikrintai jaustis, norime žinoti, kad galime patogiai keliauti. Taigi, piniginės yra vieni iš tų smulkių dalykų, kurie kelionių metu taip pat turėtų būti pakeisti. Keičiame avalynę iš gražios į patogią, keičiame kuprinę, iš stilingos į kelioninę, tokiais atvejais keisti reikia ir piniginę – iš didelės ir pilnos kortelių, į kelioninę. Keliaujant reikiaminimalizuoti daiktų kiekį ir dėl to, kad užima vietą bei teikia svorį, ir dėl to, kad kelionėje prarastus daiktus tikrai sunkiau susigrąžinti negu pamestus namie arba bent jau mieste, kuriame nuolatos gyveni. Juo labiau, jeigu tie daiktai svarbūs ir ne taip lengvai gaunami. Tarkime, piniginės gali būti nedidelės ir neperšlampamos, su virtute, skirta kabinti ant kaklo. Taip mes iškart pasidarysime sau paslaugą ir apsaugosime piniginę nuo drėgmės, pametimo ar vagystės. Taip pat į mažą piniginę sutilps svarbiausi dokumentai ir pinigai. O ko daugiau reikia? Visai nebūtina į keliones imti savo didžiausių kortelių rinkinių.

Vakarėlio piniginė

Skaityti straipsnį “Skirtingoms progoms – skirtingos piniginės” »

Kokius darbus fermoje dirbama skirtingais metų laikais?

Donelaitis aprašė „Metuose“ kaimo žmogaus gyvenimą ir sezoninius darbus tada, kai žemės ūkio technika dar nebuvo ištobulėjusi taip, kaip dabar. Todėl atrodo, kad žemės darbai apima visą svarbiausią gyvenimo ciklą. Tačiau iš tiesų kaip tada, kaip ir dabar turi būti tokiu pačiu metu išbarstomos sėklos žemės ūkiui, nuimamas derlius, ariama dirva. Darbų sezonai nepasikeitė, pasikeitė tik pati žemės ūkio technika. Kokius darbus šiais laikais žmonės dirba ir su kokiomis priemonėmis, skirtingais metų laikais?

Pavasaris

DotnuvaPavasaris tampa labai svarbiu momentu, kurio turi sulaukti galbūt ir nepasirengus. Ne visada žinome, kada iš tiesų atšils, kokio ilgio bus žiema, kada reikės pradėti pirmuosius darbus. Tačiau, vos tik atšyla, prasideda žemės ūkio darbai. Pirmiausiai traktoriai suaria tas dirvas, kuriose bus kažkas auginama. Jeigu reikia, jeigu dirva prasta, specialūs kombainai gali patręšti žemę kompostu arba mineralinėmis trąšomis. Vėliau prasideda sėja, kada yra viskas sėjama. Jeigu seniau galėjome įsivaizduoti bernelį lininiais drabužiais ir šiaudine skrybėle, sėjantį laukuose sėklas, tai dabar mes galime įsivaizduoti didžiules sėjimo mašinas, pravažiuojančias per laukus ir išmėtančias sėklas daug greičiau. Pavasarį tiek ariant dirvą, tiek sėjant, galima fotografuoti, kaip už mašinos seka pulkas gandrų arba kitokių paukščių. Gandrai labiau mėgsta ariamą dirvą, nes iš jos galima išsirinkti nemažus sliekus. Tuo tarpu, smulkesniems paukščiams patinka mažesni skanumynai, tarkime, sėklos, kurios ir metamos į dirvą. Tiek vieni, tiek kiti paukščiai tokių darbų metu yra nepageidaujami svečiai.

Vasara

Skaityti straipsnį “Kokius darbus fermoje dirbama skirtingais metų laikais?” »

Kuprinių gausa „AiC“ parduotuvėse

Gerai pažįstama parduotuvė aic.lt yra žinoma ne tik kareiviams, bet ir turistams, stovyklautojams bei medžiotojiems. Šioje parduotuvėje galima rasti platų asortimentą aukštos kokybės prekių armijai, darbo drabužių ir įrangos, didelį pasrinkimą turi ir turistai ir stovyklautojai. Parduotuvėje galima išsirinkti prekių iš įvairių gerai pasaulyje žinomų prekinių ženklų. Šiandien nutarėme apžvelgti kuprinių asortimentą parduotuvėse „Armijai ir civiliams“.

Alternatyvų gausa

Kaip visada, užėjus į aic.lt internetinį puslapį galime rasti gausą pasirinkimų. Galima rasti ne tik 5 pagal savo funkcionalumą skirtingas rūšis kuprinių, bet ir įvairių priedų joms, krepšių, maišų ir nepešlampamų maišų ir dėklų. Mažos kuprinės, didelės kuprinės, turistinės kuprinės, taktinės kuprinės ir kuprinės-vandens sistemos – tai tik pasirinkimo rūšis, kurios siūlo daug įvairių alternatyvų.

Renkuosi kuprinęSavo internetiniame puslapyje aic.lt pardavėjai teigia, kad visos šios kuprinės skirtos specialioms užduotims, ekskursijoms, žygiams ir turistinėms kelionėms. Visos jos pasižymi aukšta kokybe, atsparumu trinčiai, mat yra pasiutos iš tvirtos medžiagos, kuri suteikia ir ilgaamžiškumo bei galimybę nesunkiai nešti įvairius svorius. Skyrių išplanavimai pasirinkti racionaliai ir pritaikyti įvairios tekstūros bei dydžio nešuliams, o kokybiški sutvirtinimai nugaros srityje puikiai sugeba paskirstyti svorį. Žiūrint į kuprinių nuotraukas ir pasirinkimus, iš tiesų atrodo, kad kiekviena kuprinė puikiai atitinka jų nurodytis kriterijus.

Skaityti straipsnį “Kuprinių gausa „AiC“ parduotuvėse” »