Po statybų liko daug atliekų

Pagaliau pasibaigusios vasaros statybos privertė sunerimti: kieme visur mėtosi skalda, žvyras. Tiek daug įvairių atliekų, ir niekas nežino, kur jas toliau dabar dėti. Tad tenka apie tai gerai pamąstyti ir nuspręsti, kaip veikti jau dabar… Nutarėme, kad skalda gali būti išvežta tolyn už sodo, o didesni gabalai turės būti išvežti į mokamą tokių atliekų supirkimo aikštelę. Juk visgi kažkaip norisi susitvarkyti kiemą, kad būtų galima jame ir toliau gyventi. Iš kur tos visos birios medžiagos?

Kas liko maišant betoną

SkaldaKadangi reikėjo išbetonuoti kūną, tai ir šiek tiek tų atliekų atsirado. Buvo maišomas betonas, ir jį maišant atsirado tokios atliekos. Visa tai susiveda į viena – jeigu nori, kad neliktų jokių atliekų, jokios skaldos ar kitų birių medžiagų, turi kone samdyti profesionalius statybininkus, jie gal ir padarys taip, kad viskas būtų tvarkingiau. Bet, aišku, už skaldos ir šiukšlių išvežimą jiems irgi turėsi sumokėti. Juo labiau, kad čia nėra tokia skalda, kuri būtų savaime vertinga. Tikrai yra pardavinėjamos birios medžiagos, kurias žmonės perka ir naudoja statybose, bet jos nepanašios į tas, kurias turime čia.

Iškrausčius senus ūkinius pastatus

Skaityti straipsnį “Po statybų liko daug atliekų” »

SEO analizė: svarbiausia info, kurią turi žinoti klientas

Daugelis verslininkų vis įnirtingiau ieškosi informacijos apie pačias populiariausias ir daugiausiai naudos atnešančias reklamas. Puikiai suvokiama, kad šiuo metu vien tik siūlyti kokybišką produktą nereiškia, jog verslas bus žinomas. Labai svarbu pasirinkti ir tinkamą reklamos strategiją. SEO analizė – viena populiariausių XXI amžiaus reklamos galimybių. Apie SEO sklando tiek mitai, tiek faktai, tad jeigu susidomėjote – būtinai pasikonsultuokite su profesionalu.

Seo analizeKO NORITE?

Kiekvienas verslininkas užsisakydamas reklamą dažniausiai turi tam tikrus lūkesčius. Kai kurie siekia, kad jų verslo vardas būtų kur kas labiau žinomas ir paprasčiausiai didesnis skaičius žmonių kartais pagalvotų apie vieną arba kitą įmonę. Kitiems svarbiausia, kad pardavimai būtų daug didesni, tačiau tokiu atveju reikia suvokti, kad SEO paslaugos Jums negali padėti. Galiausiai treti nori, kad jų internetinis puslapis būtų paprasčiausiai gražiai sutvarkytas, kadangi ir tai gali prisidėti prie kur kas dažnesnio lankomumo. Taigi, SEO analizė ir įvertina kiekvieno internetinio puslapio galimybes bandydama pasiūlyti tai, kas tinka ir klientui.

Skaityti straipsnį “SEO analizė: svarbiausia info, kurią turi žinoti klientas” »

Medinio interjero paslaptys

Viena seniausių ir puošniausių interjero medžiagų, be abejo, yra mediena. Juk kas dar taip gražiai ir natūraliai atrodo namų interjere, jeigu ne medienos dailylentės, kuriomis gali būti iškaltas visas butas ar namas. Mediena tinka visur, prie bet ko, su viskuo. Ir ji – natūrali, primenanti mums mūsų prigimtį, gyvenimą gamtoje, nuo kurios mes, tiesą sakant, niekur nenutolome, niekur nedingome. Kaip buvome gamtos vaikai ir žmonės, taip ir esame.

Medienos kvapas

Statybinė medienaViena iš priežasčių, kodėl žmonės taip mėgsta medinį interjerą, yra medienos kvapas. Net nulakuotas medis skleidžia savo ypatingą kvapą, kurį gali jausti tiek atėjęs į žiemą nešildomą, kelias savaites nejudintą medinę pirtelę, tiek įžengęs į šiltą medinę palėpę. Jeigu medienos kvapų neužgožia kiti namų aromatai, mes paprastai lengvai galime jausti šį nuostabų aromatą. Meistrai siūlo naudoti tokią kvapų paslaptį: kas pusę metų paimti kurias nors medinio interjero dalis ir patrinti su švitriniu popieriumi. Nebijokite, kad kažkur nusitrins lakas, juk nedaug. Nebent tai panaikins spalvą – tuomet patrinkite tokiose vietose, kurių nesimato, kurios gal net nedažytos. Tai padarius, tose vietose vėl pusę metų sklis šviežias medienos kvapas.

Šviesi spalva

Skaityti straipsnį “Medinio interjero paslaptys” »

Kaip baldų gamybos hobis virto verslu

Gera, kai žmonės gali dirbti savo mėgiamą darbą ir iš jo uždirbti pakankamai pragyvenimui. Apie tai kalbamės su Tomu, kuriam virtuvės baldų gamyba kažkada buvo tik hobis, o dabar – malonus ir pelningas darbas.

Kokia buvo pradžia, kaip ėmeisi tokios veiklos?

Baldai virtuveiKadangi sakiau, kad tai ilgai buvo mano hobis, tai natūralu, kad ir pradėjau dar tada, kai nedirbau. Turbūt mokyklos metais su kitais berniukais smagiai leisdavome laiką per darbų pamokas. Ne visi vaikai turi tokius gerus darbų mokytojus, kokius mes turėjome. Vienas mokydavo dirbti su metalais, kitas su mediena. Man labai patiko darbų pamokos, būdavo, ir grįžęs dar ką nors pagamindavau. Tėvai džiaugdavosi, kai padarydavau gerų daiktų. Nors pas mus mokykloje visi dar darė tik rakandus virtuvei, man kilo noras bandyti pačiam padaryti ir virtuvės baldus. Dėl to pagaminau stalus, kėdes, spintelę vieną.

Kada pradėjai ją rimčiau plėsti?

Studijų metais mokiausi humanitarinius mokslus, bet vis savaitgaliais grįždavau į savo gimtinę, kur ten garaže meistraudavau. Draugai juokdavosi – vos ateina savaitgalis, aš tik pradedu važiuoti link namų, jau mano telefonas netyla, skambinėja žmonės ir prašo, kad tai vieną darbelį, tai kitą padaryčiau. Ir mergina klausdavo, ar aš kada nors ilsiuosi. Ji dažnai kartu važiuodavo, nes mes kurortiniame miestely gyvename. Tai man kažkaip akivaizdu ir būdavo, kad čia tarsi poilsis. Ji eidavo pailsėti į turistų traukos vietas, o aš eidavau į garažą. Po tokio savaitgalio ji būdavo išleidusi bent 100 litų, o aš – uždirbęs bent 200. Ir abu gerai pailsėdavome. Kažkaip kažkuriuo metu ėmiau dar ir nesąmoningai investuoti į šią veiklą. Mano svajonėmis buvo nusipirkti vienokias, kitokias stakles, nusipirkti gerus įrankius. Taip pamažu ir nutiko, kad baigęs studijas supratau, kad su savo specialybe niekur neįsidarbinsiu, bet su svo rankomis jau dabar pilna užsakymų.

Skaityti straipsnį “Kaip baldų gamybos hobis virto verslu” »