Virtuvės baldų idėjos Jums

Jeigu kiekvienas baldu salonas Vilniuje galėtų pasiūlyti iškart sukomplektuotas virtuvės idėjas, turbūt visi turėtume vienodas virtuves. Arba tik kelių stilių. Nuostabu, kad kiekviename baldų salone virtuves baldai būna išdėstyti atskirai. Spintelės su spintelėmis, stalai su stalais, minkšti baldai su minkštais. Ateini kaip į detalių parduotuvę ir renkiesi. Aišku, galima ir neiti fiziškai, o tiesiog pasirinkti internete. Tai netgi daug greičiau. Tačiau visgi sistema lieka ta pati – iš skirtingų baldų jums reikia pasidaryti tarsi savo komplektus. Verta tą daryti, jau turint kelias baldų idėjas. Štai kelios idėjos – gal patiks.

Braškinė virtuvė

Baldai svetaineiŠią idėją verta aprašyti kaip receptą, kur ingridientai būtų tam tikri virtuvės baldai ir… Saujelė braškių. Kaip žinia, raudona spalva mums gali reikšti labai daug – meilę, kraują, vyną, uogas, gėles. Patys nusprendžiame, kam priskirsime šios spalvos reikšmę. O ją priskirti tikrai vertėtų. Šį kartą siūlome iš raudono baldų komplekto išspausti braškės reikšmę. Jums reikės raudonų spintelių komplekto, raudono šaldytuvo. Visa tai sumaniai sulipdykite palei sienas, baldai gal net turės būti pagaminti pagal užsakymą specialiai. Kokias spalvas turi braškė? Raudoną ir baltą, kaip musmirė. Tačiau mes kursime ne musmirės, o braškių stilių, todėl ir stilistika bus kiek kitokia. Sienas visgi verta palikti baltas taip pat ir staliuką, prie kurio valgysime. Ir kėdes arba taburetes. Tai kur tos braškės? Jų ryškų tapetą reikės įsprausti tarp viršutinių ir apatinių spintelių eilės. Tapetas dar gali turėti ir šviesas, tuomet bus daugiau išskirtinumo. Tokia virtuvė patiks šiltiems žmonėms, vertinantiems originalumą, ir pavargusiems nuo baltos lietuviškos žiemos.

Prestižinis valgomasis

Skaityti straipsnį “Virtuvės baldų idėjos Jums” »

Neįprastos lėkštės ir puodeliai

Kartais mūsų kasdien naudojami porceliainiai puodeliei ir indai būna tokie paprasti ir įprasti, kad mes net pamirštame ar gal net neįsivaizduojame, jog jie galėtų būti ir kitokie. Dar labiau ypatingi, kūrybingai ir sumaniai pagaminti, labai gražūs ir stilingi. Kokie indai pas mus dažniausiai neatsiduria ant stalo, tačiau jie yra sukuriami labai originaliai? Keletas indų aprašymų – prieš jus.

Mėlyna snaigė

Jeigu staiga ant jūsų stalo atsidurtų apvalios formos, tačiau net ne visai taisyklingas blynas, kuris turėtų nelygius kraštelius, kuris būtų permatomas, žydras ir panašus į snaigę, ką pagalvotumėte? Ar tokie indai tinkami maistui? Iš tiesų, jie ir yra skirti maistui, tik žmonės labai retai randa tokių neįprastų indų. Tokios skaisčiai žydros spalvos, nelygaus reljefo lėkštės iš stiklo puikiai tiks kalėdiniam stalui, kada sniegas tampa vienu pagrindinių akcentų.

Širdelės forma

Puodeliai tau ir jamJeigu jūsų namuose atsiranda širdelės formos indai, tikėtina, kad kažkas juos padovanojo. Tada sukame galvą – ką su jais veikti? Geriausias receptas, kad tokios neįprastos formos indai atrodytų tikrai gerai – dubliuoti formos. Nedėkite į tokį indą paprastos duonos riekių ar salotų kalno. Verčiau į tokią formą dėkite širdelės formos saldainius, čirvinių blynų širdeles ar ką nors kita, išpjaustyta ta pačia forma. Labai dažnai grožis kuriasi atsikartojimuose, todėl ir tokia širdelė galėtų būti tai, kas jums atrodys labai gražu.

Perlamutro žavesys puodeliuose

Skaityti straipsnį “Neįprastos lėkštės ir puodeliai” »

Vienadieniai lęšiai – privalumai, trūkumai ir rekomendacijos

Vienadieniai kontaktiniai lęšiai vertinami dėl savo universalumo, patogumo ir didesnio laidumo orui. Tai puikus sprendimas sportuojantiems ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems žmonėms, taip pat visiems, kurie jaučia diskomfortą, nešiodami korekcinius akinius. Kaip ir mėnesiniai, vienadieniai lęšiai gali būti naudojami kaip kasdienė regos gerinimo priemonė, tačiau nereikėtų pamiršti, kad minėtasis pasirinkimas yra kiek brangesnis, vis dėlto, vienos dienos gaminiai laimi dėl savo patogumo ir lengvesnio naudojimo (jiems nereikia specialaus valymo skysčio).

Kokius lęšius rinktis?

Bendrąja prasme, kontaktinių lęšių pasirinkimas – labai individualus dalykas. Nėra vienų, pačių geriausių ir visiems tinkančių gaminių, todėl prieš priimdami sprendimą dėl lęšių tipo, gamintojo, nešiojimo trukmės ir dažnumo, turėtumėte pasitarti su optikos salono darbuotojais ar akių gydytoju, kuris atliks kelis tyrimus, atsakys į visus jūsų klausimus ir padės išsirinkti jums tinkančius lęšius.

Vienadienių lęšių privalumai ir trūkumai

Lęšiai akimsŽmonės, nešiojantys kontaktinius lęšius, paprastai renkasi tarp mėnesinių ir vienadienių gaminių. Svarbiausi vienos dienos lęšių privalumai yra tai, kad jie tinka į alergiją linkusiems žmonėms, kadangi ant gaminio nespėja susikaupti baltyminių ar kitos kilmės apnašų. Tokie lęšiai reikalauja kur kas mažiau priežiūros, nes jiems nereikia nei kasdienio valymo, nei dezinfekavimo procedūrų. Natūraliai užkertamas kelias galimam akių sudirginimui dėl minėtose priežiūros priemonėse esančių konservantų.

Skaityti straipsnį “Vienadieniai lęšiai – privalumai, trūkumai ir rekomendacijos” »

Kokių permainų dar sulauksime telefonų pasaulyje

Kai mobilūs telefonai kas keletą metų tampa mums įprastu pirkiniu, gali būti įdomu, kokių dar permainų mobiliųjų telefonų pasaulyje sulauksime per ateinančius metus. O gal galima pagalvoti ir, ką darytų geriausi išmanieji telefonai po daugybės metų? Mes nesakome, kad tokios permainos ateityje tikrai bus, tačiau siūlome pafantazuoti drauge. Ką dar turi mokėti daryti mobilieji telefonai, kad būtų dar geresni.

Tobulas ryšys

TelefonaiViena iš ateities funkcijų, kurios atsiradimą lemtų bendra technologinė pažanga, ne tik telefonų gamintojų įdirbis, galėtų būti ryšio tobulinimas. Daug kas dabar galime su telefonu patogiai padaryti vaizdo skambutį, tačiau net Lietuvoje, kur mes turime geriausią interneto ryšį, vis tiek labai dažnai skambučiai trūkinėja, vaizdą matome kvadratėliais, garsas tai nutrūksta, tai vėl atsiranda. Taigi, natūralu, kad ateityje geriausi išmanieji telefonai turėtų tokių funkcijų patobulinimo imtis. Ateityje ryšys turėtų būti toks, jog mes puikiai matytume vaizdo skambučius, tiesiog vos ne galėtume paliesti kitą žmogų vaizde, taip ryškiai jis matytųsi. Galbūt atsirastų ir pritaikytos kameros, kurios kurtų erdvinį, 3D vaizdą.

Dar daugiau funkcijų

Skaityti straipsnį “Kokių permainų dar sulauksime telefonų pasaulyje” »

Kokias užduotis turi atlikti vestuvių vedėjas

Tokių renginių vedėjai kaip vestuvių, dažnai susiduria su klausimais, iš kur jie žino tiek žaidimų ir pokštų. Patyrę renginių vedėjai atsakytų, kad renginių vedimas yra sudėtingas darbas. Taip tik atrodo iš šalies, kad pakanka ateiti ir pakalbėti kažką iš debesų. Tačiau iš tiesų kiekvienas rimtas vedėjas kasdien uoliai ruošiasi savo darbo dienai. Nors nėra tokių studijų aukštosiose mokyklose, tačiau renginių vedėjai gali mokytis vieni iš kitų, perduoti patirtį. Dažnai tai, kaip reikia pravesti vestuves, matosi ir žmonių kasdieniuose lūkesčiuose. Ko žmonės tikisi iš vestuvių vedėjo, kokius dalykus jis turi mokėti gerai atlikti?

Žaidimai publikai suartinti

Renginio vedėjasVienas iš vestuvių vedėjo tikslų yra suartinti publiką. Jeigu vestuvės labai mažos, dalyvauja tik keli puikiai vieni kitus pažįstantys žmonės, tuomet ši dalis atkris. Tačiau tada, kai vestuvėse daug įvairaus amžiaus svečių, susirinkusių iš skirtingų sričių, gali būti, kad tie žmonės vieni kitus mato pirmą kartą. Tam, kad vieni iš kitų gautų kuo daugiau teigiamų emocijų, kad susipažintų, yra vedami vestuvių žaidimai, skirti žmonių suartinimui.

Gėrimo žaidimai

Skaityti straipsnį “Kokias užduotis turi atlikti vestuvių vedėjas” »