Surenovavus daugiabutį – smagios žinios

Sandarus namasPaprastai prieš imantis renovuoti daugiabutį, yra atliekami termoviziniai tyrimai. Ar tai būtų vos kelių butų daugiaaukštis, ar jame būtų tikrai daug sluoksnių ir butų. Šie termoviziniai tyrimai padaromi ir po to, kai renovacija baigiasi, o vėliau išduodami energinio naudingumo sertifikatai. Tai – oficialūs, raštiški įrodymai, kad daugiabutį atnaujinus pasikeitė jo sandarumas. Tą pajaučia ir gyventojai. Kalbamės su atnaujinto daugiabučio gyventojais.

Ona, 65 metų

„Kai čia atsikraustėme, iš pradžių dar būdavo šilta tokiuose namuose. Nors žiemos būdavo daug šaltesnės – prisnigdavo iki kelių, iki pažastų, iki palangių. Tokių sniego kalnų nesate matę. Mes matėme. Bet daugiabutyje buvo šilta. Vėliau, bėgant laikui, ta šiluma ėmė prastėti. Man atrodo, kad kiekvienais metais vis prasčiau ir prasčiau būdavo. Mes ir langus kamšydavome, ir ko tik nedarydavome, bet šilumos nelikdavo. Dėl to, kai šiais metais buvo pasiūlyta mūsų name padaryti renovaciją, aš iškart sutikau. Na kaip gali nesutikti? Tai – labai puikus sprendimas. Tikrai reikia daryti renovaciją ir reikia atnaujinti viską. Turbūt visi apšiltinimai jau susmego, naujų plyšių daug atsirado. Paskutiniu tekdavo už šildymą mokėti beveik visą pensiją. Aš kaip pensininkė neturiu daug, o kad savo santaupas galiausiai turėsiu leisti tam, kad radiatorius pašiltų – niekada negalvojau apie tai, neplanavau tokios senatvės. Dėl to dabar tikrai be galo džiaugiuosi tokiais pasiekimais, nes man iškart geriau.Jau dabar mokėjome 5 kartus mažiau už šildymą, reiškia, ir toliau taip bus. Atsipirks visi remontai per vienerius metus“, – sako moteris.

Jurgis, 55 metų

Skaityti straipsnį “Surenovavus daugiabutį – smagios žinios” »

Stogo dengėjo darbo privalumai

Užsisakius pakankamai stogo dangos ir kitų medžiagų, galima kviesti stogdengį, kad šis padarytų savo darbą. Pamatysite, kad stogdengiai yra gana laimingi žmonės ir mėgsta savo profesiją. Klausiame vieno stogo dangos montuotojo, kodėl jam patinka šis darbas.

Naujas objektas

Kaskart galima važiuoti į naują objektą ir jame dirbti, o tai suteikia daug naujų įspūdžių, nėra monotonijos. Lyginant su darbu biure, būtų nuobodu. Visada smagu susipažinti su naujais stogo šeimininkais, ypač jeigu tai sąžiningi žmonės, kurie vėliau ir teisingai sumoka. Kaskart laukia nauja užduotis, netgi naujos medžiagos, naujas projektas, taigi, tai yra įdomu. Kiekvienų šeimininkų ir svetingumas skirtingas, kai kurie noriai maitina, kiti tik trukdo kalbomis. Kartu įspūdžių padaugėja ir būtent važiuojant į darbo vietą. Nes kaskart vis kitas kelionės maršrutas.

Grynas oras

Dangos stogamsStogdengių darbas, palyginti su daugybės kitų žmonių, turi dar vieną privalumą – gryną orą ir darbą lauke. Stogdengiai nedirba žiemą, taip pat ir per lietų, taigi, jie iš tiesų lipa ant namo tik esant puikiam orui. Vadinasi, yra tikrai malonu dirbti, kai žinai, jog geriausias vasaros ar pavasario dienas leidi ne biure tarp dulkių ir kompiuterių, o švarioje, natūralioje aplinkoje. Grynas oras atperka daug nemalonumų, ir problemų, kurias šiaip jau suteikia toks darbas. Smarkuoliams, kurie stogo dangą eis keisti blogu oru, gali nepasisekti – arba padarys brokuotai, arba gali nuslysti ir nukristi.

Pats sau bosas

Skaityti straipsnį “Stogo dengėjo darbo privalumai” »

Automobilių nuoma – palanki pasirinkimo galimybė įvairiose situacijose

NeorentTurbūt sutiksite, kad kelionė automobiliu paprastai yra kur kas patogesnė nei visuomeniniu transportu, ir tai gali padėti sutaupyti laiko. Nors tam tikrais atvejais nėra galimybės keliauti nuosavu automobiliu, tačiau tikrai visada galima atrasti palankiausią pasirinkimą, ir vienas jų – tai automobiliu nuoma, kuri praverčia iš tiesų dažnais atvejais. Galite būti užtikrinti, kad visada galėsite atrasti tokią automobilius nuomojančią įmonę, kuri galėtų pasiūlyti nuomą tikrai palankiomis sąlygomis, ir jums nereikės nerimauti, kad tai gali kainuoti pernelyg brangiai.

Išsinuomoti automobilį neretai nusprendžiama tada, kai sugenda nuosavas transportas, kai tam tikram laikotarpiui nuvykstama į svečias šalis (ar ribotam laikui grįžtama į savo gimtą šalį), taip pat gana dažnai automobiliu nuoma yra pasirenkama ir įvairių švenčių metu. Ne visada yra poreikis turėti nuosavą transporto priemonę – jei automobiliu tenka važiuoti gana retai, automobilio išlaikymas gali būti pernelyg brangus, taigi, nuoma čia tikrai gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu. Nors neretai vis dar manoma, kad išsinuomoti automobilį gali būti pernelyg brangu, tačiau įsitikinsite, kad tai tikrai nėra tiesa. Nuomos kaina paprastai priklauso nuo to, kokią konkrečią transporto priemonę nusprendžiama pasirinkti, kiek laiko planuojama nuomotis automobilį, ir kokia transporto priemonė yra pasirenkama. Įvairių nuomojamų automobilių nuomos kaina gali skirtis, ir taip pat kaina gali priklausyti nuo to, kokiam laikotarpiui bus nuomojama transporto priemonė. Pavyzdžiui, jei bus nusprendžiama išsinuomoti transportą gana ilgam laikotarpiui (kelioms dienoms, savaitei ar dar ilgesniam laikui), galėsite tikėtis tam tikrų nuolaidų, ir automobilio nuoma parai jums kainuos pigiau nei tada, jei transporto priemonę nuomositės trumpesnį laiką. Taip pat visada galite palyginti, kokias automobilių nuomos kainas yra nustačiusios skirtingos įmonės – dauguma jų turi savo internetines svetaines, kuriose yra skelbiama visa svarbiausia informacija, taigi, galėsite nuspręsti, kokie pasirinkimai gali būti pačiais palankiausiais. Taip pat galite pasidomėti, kokių bendrovių siūloma automobiliu nuoma yra palankiausiai įvertinta, ir netrukus galėsite priimti tam tikrą sprendimą.

Skaityti straipsnį “Automobilių nuoma – palanki pasirinkimo galimybė įvairiose situacijose” »

Kaip vyksta medienos perdirbimas?

Lentpjūvių paslaugosPirmoji vieta, kur atsiduria apdirbimo reikalaujanti mediena visada yra lentpjūvė. Tačiau, nors pavadinimas „lentpjūvė“ ir verčia manyti, kad tokioje vietoje yra tiesiog visą laiką pjaunamos lentos, iš tiesų, čia vyksta įvairūs medienos apdirbimo darbai. Štai kokių paslaugų užsakytojais ir vykdytojais dažnai būna lentpjūvė, arba ji tarpininkauja su tais, kurie šias paslaugas vykdo.

Medžių kirtimas

Medienos gamyba yra didžiulė pramonė visame pasaulyje. Negalime įsivaizduoti savo gyvenimo be medienos, ir beveik kiekvienas žmogus nori, kad jo namuose būtų ne tik plastmasė, bet ir mediena interjere. Viskas prasideda nuo medžių kirtimo. Kirtavietės yra atrenkamos specialiu būdu, negalima miško kirsti bet kur. Kai iškertamas miškas, jame paliekami keli jauni ir perspektyvūs medžiai, kurie vėliau toje vietoje galėtų išsisėti, ir taip vėl atsirastų miškas. Pasaulinis miškų kirtimas dabar jau yra perėjęs į probleminį lygį, iškirsta miško per daug, tačiau mediena visiems labai reikalinga. Nukirtus medį, jo kelionės tikslas ir laikina stotelė tampa lentpjūvė.

Rąstų pjaustymas

Skaityti straipsnį “Kaip vyksta medienos perdirbimas?” »

Užuolaidų ir kito interjero dekoro svarba jūsų namuose

,,GD Creations” – įvairias interjero dekoro ir tekstilės paslaugas siūlanti įmonė. Įmonė ne tik siūlo dizainerių paslaugas, užuolaidų, romanečių siuvimą, bet ir tinkamą namams skirtų karnizų parinkimą ir montavimą. Jeigu norite atnaujinti savo namų interjerą, įvairias savo ir tiekėjų kolekcijas pristatanti įmonė yra būtent tai, ko jums reikia!

Užuolaidos VilniujeUžuolaidos Vilniuje ir jų pasirinkimas yra išties didelis, tačiau ,,GD Creations“, pelniusi klientų ir verslo partnerių pasitikėjimą, jums siūlo kur kas daugiau nei konkurentai. Jeigu neišsirenkate, kokio audinio, stiliaus, ilgio ir kitų parametrų užuolaidas, romanetes, aksesuarus ar karnizus rinktis, siūloma dizainerio atvykimo į namus paslauga. Į jūsų namus atvykęs dizaineris su savimi turės audinių pavyzdžius ir pagal esamą interjerą bei jo detales, jums parekomenduos tinkamiausią interjero dekoro variantą. Galbūt jūsų turimos užuolaidos yra puikus pasirinkimas, o tetrūksta dekoro elementų kaip drapiravimo juostelės, kurios atnaujins jūsų namus ir suteiks išskirtinumo.

Skaityti straipsnį “Užuolaidų ir kito interjero dekoro svarba jūsų namuose” »