Kam naudingos NT paslaugos?

SkelbimaiPaslaugų skelbimai informuoja apie gana platų spektrą paslaugų, atliekamų būtent NT sferoje. Taip, nekilnojamojo turto klausimai yra aktualūs daugybei žmonių, tačiau ne visada tos paslaugos yra tikslingos ir būtinos. Aptarkime keletą NT srityje pasitaikančių paslaugų bei jų vietą mūsų visuomenėje.

NT agentų, brokerių paslaugos – reikalingos ar ne

Paprastai greitai galime pamatyti, kad skelbimai yra dažnai peržiūrimi, arba niekam neįdomūs. Štai skelbimai, kuriuose deda nekilnojamojo turto agentai, yra ne tokie aktualūs žmonėms. Labai retai žmonės patys kreipiasi į brokerius, kadangi Lietuva yra gana maža ir čia nesunku patiems parduoti ar išnuomoti savo turtą. Tiesiog tik viena – du ir jau viskas būna padaryta. Tad tokie skelbimai agentams yra prestižo reikalas, bet nebūtinai suteikia realių klientų. Tačiau be viso to jie yra ir patys skelbimų meistrai. Didžioji NT agentų darbo dalis yra kasdienis ieškojimas naujų skelbimų, kur kas nors pardavinėtų ar nuomotų butus ir bandymas prisisiurbti prie tokio skelbimo pasiūlant savo paslaugas ir dėl to paimant pinigus iš žmonių, kurie butą nuomojasi ar perka. Tai iš esmės yra parazitiniai veiksmai. Kartais, labai retais atvejais, žmonėms iš tikrųjų reikalingos jų paslaugos, kai, pavyzdžiui, sunkiai sekasi parduoti kokį nors nekilnojamąjį turtą kaime. Tačiau tokiais atvejais ir patys agentai sunkiai verčiasi ir nelabai ką parduoda.

Butų ir kambarių nuoma – ar tai paslauga?

Skaityti straipsnį “Kam naudingos NT paslaugos?” »

Kaip drėgmė patalpose kenkia aplinkai

Kova su drėgmeKai kuriais atvejais tik drėgmės surinkėjas nuoma Klaipėda gali pagelbėti, norint išlaikyti tinkamą pastatų būklę, taip pat visko, kas tuose pastatuose yra. Nors apie tai retai pagalvojame, bet drėgmės perteklius namuose ar sandėliuose gali sukelti gausius blogus padarinius. Kodėl tas kiekis būna didelis? Dažniausiai dėl to, kad statybinis pastato projektas buvo nekorektiškas, kažkas blogai įrengta, nenumatyta pakankamai difuzinių, kondensato plėvelių, galbūt ir neįrengtos tinkamos vėsinimo, kondicionavimo ir ventiliavimo sistemos, angos.

Pelėsis ant pastato konstrukcijų

Vadinasi "grybas" – tai pelėsis, kuris atsiranda ant medinių konstrukcijų. Dažniausiai jų galima pamatyti ant sijų senuose rūsiuose. Kur kaupiasi didelė drėgmė, o pelėsis drįsta atsirasti ant medžio sijų (vadinamųjų balkių). Jeigu grybas įsimetė ten – išnaikinti jį bus labai sunku, jis gali greitai suėsti visus medinius namo pamatus, medines konstrukcijas. Kadangi šis pelėsis itin greitai plinta. Tada tikrai būtina kuo greičiau reaguoti, įjungti drėgmės surinkėjus, kuriuos galima nuomotis arba pirkti kaina įvairia. Stenkitės tokias konstrukcijas apsaugoti, nes namo pamatai yra reikšminga dalis. Tačiau taip pat pelėsis gali atsirasti ir kur nors kampe, ant sienų ar lubų paprastame mūriniame name, daugiabutyje ar vieno buto name. Tai požymis, kad yra nepakankamai kažkas apšiltinta, o kitur nepraleidžia drėgmės. Pelėsio atsiradimas yra labai blogas ženklas. Jis neplis taip greitai ir užkrečiamai kaip grybas. Taip pat jis nesunaikins mūrinių konstrukcijų. Tačiau jis labai kenks žmogaus sveikatai, o kartu kels pasibaisėtiną vaizdą. Be to, jo neina išnaikinti pelėsį tiesiog nuvalius. Jį naikinti galima tik pakeitus aplinkos drėgmę. Dažnu atveju, tačiau taip pat ne visada, gali padėti drėgmės surinkėjas, oro sausintuvas.

Įsigeriantis blogas kvapas

Skaityti straipsnį “Kaip drėgmė patalpose kenkia aplinkai” »

Ką užfiksavo namų kameros

VaizdasPrie namų kabančios vaizdo stebėjimo sistemos gali užfiksuoti įvarius vaizdus, kurių šiaip kasdien nematote, nepastebite. Tačiau tai gali būti tie dalykai, kuriuos jūs pamatysite tiesiog darydami tai, kas jums patinka, nekreipdami dėmesio į vaizdus aplink, o vėliau išsiimdami medžiagą iš kamerų ir pasižiūrėdami, ką nufilmavo. Žinoma, pirmiausia reikėtų turėti tas sukabintas kameras, tik tada ir galėsite iš tiesų pamatyti, kas su jomis yra nufilmuota.

Po kiemą laksto kaimynų vaikai

Jeigu Mano Sauga pakabino pas jus filmavimo kameras kieme, nebūtinai tos kameros dažniausiai fiksuos tik kažkokius blogus dalykus. Gal pirmiausia jos užfiksuos tai, kas bus labai gerai ir gražu.Pavyzdžiui, kameros jums parodys, kad kaimynų vaikai mėgsta perlipti tvorą ir pažaisti jūsų sode. Nieko baisaus, gal net miela. Kita vertus, paanalizavus, ką gi jie tame sode daugiausiai veikia, gali paaiškėti, kad ne viskas taip jau ir gerai – kartais jie peržengia ribas, ima valgyti svetimus obuolius, braškes ar net išsirauti ridikėlį iš jūsų šiltnamio. Taigi, kaimynų vaikų buvimas ir lakstymas po sodą gali būti fiksuojamas kamerų, net jeigu tie vaikai ir žino, kad kameros yra, tačiau jų nebijos, nes jie juk ne kokie nusikaltėliai, kuriems reikėtų labai vengti kamerų.

Naktį apsilanko žvėrys

Skaityti straipsnį “Ką užfiksavo namų kameros” »

Naujos statybos Vilniuje: kokiais kriterijais vadovautis?

Statybų darbaiVilnius – vienas sparčiausiai augančių Lietuvos miestų, kuriame nuolatos vykdomi nauji statybų projektai. Iš kitos pusės, rasti visus klientų lūkesčius atitinkančią gyvenamąją vietą tampa kur kas sudėtingiau – su didele pasiūla auga ir pasirinkimo galimybės. Naujos statybos Vilniuje orientuotos į individualius pirkėjų pageidavimus ir siekia realizuoti šiuolaikinio miesto gyventojo poreikius. Nekilnojamojo turto ekspertai ragina neskubėti ir prieš priimant sprendimą įvertinti kelis esminius atrankos kriterijus.

Rinkitės atsakingai

Konkrečiu atveju nekilnojamojo turto įsigijimui keliami individualūs reikalavimai, tačiau tam tikri būsto atrankos bruožai yra vienodai svarbūs visiems pirkėjams. Šiuo atveju išskiriama būsto kaina, namų lokacijos vieta ir daugiabučių kokybė. Jei minėtoji sritis jums kelia daug klausimų ir abejonių, siūlome pasitarti su NT brokeriais, kurie patars dėl konkrečiai jums tinkamo sprendimo.

Nekilnojamojo turto kaina

Nors kalbant apie nekilnojamojo turto pasirinkimo kriterijus, kaina paprastai nėra minima, brokeriai teigia, kad būtent šitas klausimas turėtų būti aptariamas pačioje svajonių namų paieškos pradžioje. Racionaliai įvertinkite savo finansines galimybes, kad būtumėte tikri, jog naujų namų pirkimas netaps sunkiai pakeliama našta, nepakeis jūsų ir jūsų šeimos gerovės. Jei jums reikalinga paskola, pasikalbėkite su bankais ar kredito teikėjais, kad galėtumėte numatyti preliminarią sumą pinigų, kurią galite skirti šiam pirkiniui. Nepamirškite pagalvoti apie papildomas išlaidas, pvz., namų įrengimą, dokumentų tvarkymą ir t. t. Tik žinodami, kokią sumą pinigų galite skirti pirkiniui, galėsite dėliotis esminius būsto paieškos planus.

Būsto lokacija ir kokybė

Skaityti straipsnį “Naujos statybos Vilniuje: kokiais kriterijais vadovautis?” »

Greitieji kreditai studentams – kai pinigų reikia čia ir dabar

Pasitaiko žmonių grupių, kurioms niekaip neišeina sutaupyti pinigų išsvajotiems pirkiniams: telefonui, kompiuteriui, automobilio detalėms, kelionėms, drabužiams, nuomai ar išgyvenimui reikalingiems daiktams. Tarp jų neretai atsiduria studentai, kurie, nepaisant to, jog dirba arba gauna pastovias pajamas iš tėvų, nesugeba tinkamai susitvarkyti su finansais. Kad prireikus pinigų netektų įsivelti į rimtą bėdą, gelbsti kreditai. Tai patikimas būdas norimą sumą gauti greitai ir tiesiai į savo sąskaitą. Kaip tai gali padėti studentams? Žinodami, kad privalo grąžinti įmokas, antraip sulauks nemažai bėdų, jie mažiau išlaidauja nereikalingiems dalykams ir pradeda protingiau tvarkyti savo finansus.

Ko reikia, kad gautumėte kreditą?

Kreditas studentuiKreditai suteikiami ne bet kam: reikia atsižvelgti į tam tikrus reikalavimus. Turbūt pati pagrindinė, visose paskolas teikiančiose įmonėse galiojanti sąlyga – Lietuvos pilietybė. Studentai taip pat turi būti sulaukę pilnametystės. Yra labai retos išimtys, kuomet tokio tipo kompanijos kreditus teikia aštuoniolikos metų neturintiems asmenims. Kad greitieji kreditai pasiektų klientų banko sąskaitą, tai pat reikalaujama, jog jie neturėtų neįvykdytų įsiskolinimų kitoms paskolas teikiančioms įmonėms.

Skaityti straipsnį “Greitieji kreditai studentams – kai pinigų reikia čia ir dabar” »