Italų dizaineriai pataria kaip sukurti interjero stebuklus

Daugelis žmonių įsirenginėjančių savo namus, natūraliai trokšta, kad būtent jų interjeras kažkaip išsiskirtų iš daugelio kitų, kaskart džiugintų akį, darytų įspūdį.

Visgi kai reikalas prieina prie paties baldų, spalvų ir tekstūrų pasirinkimo proceso, gaunamas galutinis rezultatas toli gražu ne visada patenkina.

Kad taip neatsitiktų dizaineriai Samuele Conti ir Serena Motta bendradarbiaujantys su prabangių itališkų baldų salonu Ail Design pataria laikytis šių aukso vertės taisyklių.

Taigi. Jeigu Jūs norite išskirtinių namų:

  • Pasirinkite netradicinių formų, neįprastą sofą. Jums patinka modernios, klasikinėmis tapusios stačiakamčio formų sofos? Pagalvokite dar kartą. Greičiausiai panašų baldą sutiksite 90 iš 100 namų. Prisiminkite, kad sofa – vienas stambiausių baldų svetainėje, ji traukia ypatingai daug dėmesio. Būtent todėl tikrai verta pasirinkti minkštą kampą ar sofą išsiskiriančią pagal savo dizainą. Sofos su netaisyklingomis, skirtingo aukščio nugarinėmis dalimis, be vieno porankio arba su atlenkiamais pogalviais turėtų Jus sudominti visų pirma.
  • Ne ką mažiau svarbus ir sofos medžiagiškumas. Jeigu tik turite galimybę, kombinuokite sofos pagrindo ir sėdimų pagalvių medžiagas. Tarkime natūrali oda + audinys.
  • Labai svarbu. Nepamirškite grindų spalvos. Renkantis sofos audinio arba odos spalvą, visada reikia prisiminti kokios spalvos Jūsų grindys. Pagrindinis svetainės baldas – sofa tiesiog negali spalviškai susilieti su grindimis. Jeigu gaunasi taip, kad Jums vienareikšmiškai patinka audinio arba odos spalva, kuri yra panaši į grindų spalvą, tuomet verta pamastyti apie kontrastuojantį kažkurios kitos spalvos kilimą. Teisingai parinktas kilimas paryškins minkštus baldus, atskirs juos nuo grindų.
  • Rinkitės neaukštus žurnalinius staliukus. Aukštesni staliukai be abejo turi savo privalumų, vienas iš jų – patogesnis valgymas, bet reikia atminti, jog pernelyg aukštas stalelis užgožia net ir pačius įspūdingiausius minkštus baldus. Teisingas, tinkamas staliuko aukštis privalo būti 35-40 cm. nuo grindų. Beje, itališkų baldų kolekcijose kaip tik ir rasite panašius.

Itališka sofa

Skaityti straipsnį “Italų dizaineriai pataria kaip sukurti interjero stebuklus” »

Gipso kartono lubos: privalumai ir minusai

Tvarkant namų lubas reikia apgalvoti, kokiomis priemonėmis geriausia ir paprasčiausia yra jas sulyginti. Juolab, jeigu luboms norite suteikti daugiau individualumo, padaryti jas kabančias – naudinga plačiau susipažinti su gipso plokštėmis, kurios ir padeda pasiekti optimalų rezultatą.

Lubos iš gipso plokščių – geriausias pasirinkimas

Gipso plokštės, kurios tampa Jūsų lubomis, pritvirtinamos naudojant specialų karkasą, kuris tvirtinamas prie lubų. Prie karkaso vėliau tvirtinamos ir plokštės, kurios ir atlieka „naujų“ lubų funkciją. Žinoma, kai lubos yra pritvirtinamos – jas reikia užglaistyti, sulyginti ir nudažyti pagal savo poreikius. Kadangi plokštės yra lygios – jas sumontavus nereikės skirti daug laiko lyginimui ar ieškoti būdu, kaip jas padaryti patrauklesnėmis. Na, o luboms lygumas yra būtinas, kadangi nuo jo labai dažnai priklauso koks apšvietimas bus pasirenkamas ir kaip tas apšvietimas bus montuojamas. Kai pačios lubos būna nelygios – plokštės jas padeda sulyginti. Tai taip pat puikus pasirinkimas tokiu atveju, kai lubos yra labai aukštos ir norisi jas padaryti bent kiek žemesnėmis. Kam to reikia? Kadangi itin aukštai pakabintas apšvietimas tinkamai neatlieka funkcijų, o per ilgą laidą nusileidusi lempa atrodo nepatraukliai.

Gipso plokštėsŽinoma, palikus tarpą tarp lubų bei plokščių galima suslėpti visus apšvietimo laidus, tad namai taps dar gražesni bei jaukesni. Galiausiai, ant laidų paprasčiausiai nesikaups dulkės.

Knauf gipso plokštės taip pat labai puikiai izoliuoja nemalonius garsus, tad jeigu gyvenate bute ir Jums nuolatos girdi virš Jūsų esantys kaimynai – siūlome lubas padengti plokštėmis.

Skaityti straipsnį “Gipso kartono lubos: privalumai ir minusai” »

Apyrankės internetu: kaip atrasti ir kaip užsisakyti?

Elektroninės prekybos vietos, kurių šiuo metu yra itin daug, suteikia galimybę kur kas greičiau, pigiau ir patogiau atrasti tų prekių arba paslaugų, kurių ieškote. Šiuo metu elektroninėse prekybos vietose galima atrasti viską, ko tik ieškote. Dėl itin plačios pasiūlos rekomenduojame neskubėti pirkti ir tik palyginus kuo daugiau įvairiausių alternatyvų atrasti tai, kas geriausiai atitinka Jūsų poreikius.

Apyrankės internetu, kaip ir visi kiti aksesuarai, perkami tik tuomet, kai radote tą prekybos vietą, kurios pasiūlymas Jums tinka. Žinoma, retas gali skirti sau daug laiko lygindami skirtingas prekybos vietas, tad pateikiame kelias detales, kurios dažniausiai jau gali užtikrinti, kad Jūsų pasirinkimas yra tikrai geras.

ApyrankėsPirmiausia internete, įvairiuose forumuose, visada galima atrasti atsiliepimus, kurie gali padėti susidaryti nuomonę, ar tam tikroje prekybos vietoje parduodama produkcija atitinka poreikius.

Pirkite tik iš tų elektroninių prekybos vietų, kurios suteikia galimybę prekę grąžinti tokiu atveju, jeigu gavote ir ji jums netiko.

Jeigu perkate brangiojo metalo gaminius – įsitikinkite, kad jie yra sertifikuoti ir kai kuriais atvejais, ar yra pridėti dokumentai.

Ieškodami patikimus prekybos vietos taip pat įvertinkite gaminius, kokiais yra prekiaujama. Kol vienose siūlomos tik apyrankės, tuo tarpu kitose galima atrasti labai daug įvairių papuošalų. Galbūt geriau pirkti ten, kur siūloma specializuota produkcija?

Susiradus patikimą pirkėją labai palengvinsite sau gyvenimą, kadangi nuo šiol visada galėsite pirkti būtent čia ir nesukti galvos, kad gauta produkcija nebus tokia, kokios tikitės.

Skaityti straipsnį “Apyrankės internetu: kaip atrasti ir kaip užsisakyti?” »

Neįprastos vasaros planas

Kažkam kemperių nuoma gali atrodyti nuostabus atostogų planas, o kažkam – tik pervežti ekskursiją vaikų. Tačiau iš tikrųjų atostogavimas namelyje ant ratų yra populiarus pasaulyje dalykas, leidžiantis kokybiškai panaudoti ir planuoti savo laiką, patirti daug puikių įspūdžių, dėl to per daug nesivarginant, neišleidžiant pinigų viešbučiams.

Keliaujantys namai – ant ratų

Kemperių nuomaJeigu neturite savo kemperio, tuomet gali padėti kemperių nuoma, bet jau pačiai pradžiai, kol suprasite, ar jums toks keliavimo ir atostogų būdas priimtinas. Galite pasirinkti tokį kemperį, koks labiausiai tiks jūsų kelionei. Jeigu keliaujate tik vienas ar dviese, tiks ir mažiausias kemperiukas. Jeigu su vaikais – ir daugiau patogumų galima siekti. Kemperiai gali būti tikrai maži, kaip automobiliai, gali būti ir dideli – lyg daugiabučiai su savo virtuve, miegojimo zona ir netgi dušu. Žinoma, tam, kad veiktų važinėjančios komunikacijos, tenka vis prisijungti prie stabilių komunikacijų židinių, tačiau galbūt jums tai nebus sunkus dalykas. Keliaudami pamatysite, kad visada stebėsite, kada ir kur yra specialių kemperių aikštelių. Tokios stovyklavimo vietos ir taps jūsų „kiemu“, nes tai kaip tik kemperiams – nameliams skirti plotai. Juose bus ir elektros, ir vandens, ir kitos komunikacijos. Jeigu pavargsite viską nuolat atlikti namelyje – kemperyje, galėsite pasinaudoti stacionariais patogumais.

Darbas ir atostogos viename

Skaityti straipsnį “Neįprastos vasaros planas” »