Kelnių priežiūra: sutaupykite daug laiko!

Vaikai labai daug juda, tad nieko keisto, kad norint apsaugoti jų drabužius – reikia rinktis itin kokybiškus. Šiuo metu daugelis prekybos vietų akcentuoja, kad jų apranga yra pati kokybiškiausia. Tačiau kai daugelis prekybos vietų tikina, kad jų pasirinkimas yra geriausias – labai svarbu atfiltruoti informaciją, kad pasirinkimas TIKRAI būtų geriausias. Tinkami drabužiai vaikams – galimybė jiems jaustis puikiai.

Visgi, rūbai vaikams, kad ir iš kokios medžiagos jie būtų pagaminti, reikia juos prižiūrėti. Kokybiškų drabužių priežiūra nėra sudėtinga. Svarbiausia žinoti kas ir kaip.

Rūbai vaikams tarnaus ilgai jeigu skirsite jiems atitinkamai dėmesio.

Pirmiausia labai svarbu detaliai perskaityti etiketes, kadangi gamintojai yra linkę tiksliai nurodyti, kaip teikia prižiūrėti tam tikros medžiagos gaminį. Kelnės vaikams gali būti paprasčiausiai skelbiamos skalbyklėle, o tai yra labai patogu. Tačiau tuo pačiu jam gali reikėti plauti rankomis, kadangi medžiaga yra labai jautri. Galbūt vilnones kelnės yra labai populiarios, tačiau tokių pasitaiko, o tokiu atveju ir jų plovimas turi būti apgalvotas.

Rūbai vaikamsTaip pat žiūrėkite, kaip dažnai kelnės turi būti plaunamos. Jeigu jos yra labai ryškios medžiagos, tokiu atveju itin dažnas plovimas paprasčiausiai nerekomenduojamas. Kodėl? Kadangi po kiek laiko kelnių spalva gali būti nebe tokia ryški. Na, o pablukusios kelnės jau tinka tik namams. Žinoma, jeigu skalbimo metu naudosite specialias priemones, kurios išsaugo spalvas – tokiu atveju jos Jums tarnaus kur kas sėkmingiau ir kur kas ilgesnį laiko tarpą. Taip pat ir siūlome pirkti tokias kelnes, kurios paprasčiausiai skalbiamos skalbimo mašinoje. Tokiu atveju nesuksite galvos dėl priežiūros ir tuo pačiu dažnai išsipurvinančios kelnės visada bus prižiūrėtos ir atrodys puikiai. Drabužiai vaikams neturi sukelti kažkokių papildomų nesklandumų. Nereikia labai daug priežiūros, kad kelnės visada būtų švarios ir gražios.

Skaityti straipsnį “Kelnių priežiūra: sutaupykite daug laiko!” »

Kaip išsirinkti auksinius auskarus?

Manoma, kad auksas buvo atrastas maždaug 4000 m. pr. Kr. Nuo tada iki šių dienų auksas yra labai vertinamas, o jo gaminiai vis dar yra vieni populiariausių. Aukso dirbiniai atrodo prabangiai, retai sukelia alergiją, todėl nieko nuostabaus, kad toks pasirinkimas yra toks populiarus. Auksiniai auskarai yra vienas populiariausių papuošalų, kuriuos pasirenka moterys, tačiau ne visada paprasta išsirinkti tinkamiausius papuošalus – juk jų pasirinkimas yra tikrai labai didelis. Taigi, į ką vertėtų atsižvelgti?

Auksiniai auskarai pagal veido formą

Turbūt nenustebsite, jei pasakysime, kad pasirinkti auskarai visų pirma turi tikti. Jei veido forma yra gana griežta ir kampuota, tokiu atveju gražiausiai atrodys apvalūs auskarai. Jei veidas yra apvalus, reikėtų rinktis kvadratinius auskarus. Niekam ne paslaptis, kad kontrastai padeda išryškinti gražiausius veido bruožus, tad kodėl tuo nepasinaudojus? Jei veido forma yra pailga ar trikampė darniausiai atrodys ilgi ir platūs auskarai – tokius taip pat rekomenduojama rinktis ilgakaklėms. Jei norima kaklą optiškai pailginti, labiausiai tiks gana ilgi, tačiau siauri auskarai.

Ausksiniai auskaraiĮ ką dar svarbu atkreipti dėmesį?

  • Pagalvokite, kada įsisegsite pasirinktus auskarus. Jei planuojate juos segėti kasdien, tokiu atveju rinkitės gana kuklius auskarus. Puikiu pasirinkimu gali būti miniatiūriniai auksiniai auskarai su nedidele akute (ar be jos). Vakarui ar šventėms galite rinktis masyvesnius auskarus, puikiai tiks auksiniai auskarai, puošti įvairiais akmenukais;
  • Dažnai yra svarbu tai, kokia yra auskarų kaina. Pagalvokite, už kokią pinigų sumą galite sau leisti įsigyti auskarus. Kadangi galimybės yra iš tiesų didelės, pagal tam tikrą nustatytą kainų intervalą tikrai galėsite pasirinkti pačius tinkamiausius auskarus;
  • Pati populiariausia aukso praba yra 585, nes ji geriausiai atitinka kainos ir kokybės santykį. Praba parodo, koks yra santykinis aukso kiekis lydinyje (jei praba yra 585, kilograme lydinio naudojama 585 g gryno aukso). Žinoma, praba gali būti labai įvairi – 375, 500, 750, 958, 999. Kuo auksinių gaminių praba yra didesnė, tuo brangesni ir auksiniai papuošalai;
  • Auksiniai auskarai gali būti kabantys, turintys vadinamąjį anglišką užsegimą, taip pat gali būti pasirenkami auskarai „vinukai“, ir t.t. Vienos moterys mieliausiai renkasi auskarus, kurie segami prie pat ausies, kitos pirmenybę teikia kabantiems auskarams, ir t.t. Nesvarbu, kokią auksinių gaminių parduotuvę nuspręsite pasirinkti, tikėtina, kad rasite pakankamai didelį auksinių auskarų pasirinkimą, tad galėsite nuspręsti, ką vertėtų pasirinkti;
  • Jei jus domina auksiniai auskarai su akutėmis, galėsite pasirinkti dominančią akmens spalvą. Auksiniai auskarai gali būti su baltu, juodu, mėlynu, rudu, žaliu, rožiniu ar kitos spalvos akmenuku, tad galėsite pasirinkti mėgstamiausią spalvą. Taip pat auskarai yra gaminami su įvairių rūšių akmenukais – gali būti pasirenkamas cirkonis, granatas, oniksas, opalas, ir t.t.;
  • Nors geltonas auskaras vis dar yra pats populiariausias, tačiau tikrai nebūtina tuo apsiriboti. Auksiniai auskarai gali būti gaminami ne vien tik iš mums įprasto geltono aukso, bet taip pat ir iš balto bei raudono aukso. Jei geltonas auksas jums ne prie širdies, visada galima rinktis kitų spalvų auksą, kuris pasižymės tokiomis pat puikiomis savybėmis kaip ir geltonas auksas.

Skaityti straipsnį “Kaip išsirinkti auksinius auskarus?” »

Ruošiame ratus rudeniui

Padangos žiemaiKaip ir kasmet, prasidedantis ruduo primena ne tik apie tai, kad reikės atžalas leisti į mokyklą, pirkti naujus batus ar drabužius, ruoštis grėblius ir lapų tvarkymą, bet ir tai, kad turės būti keičiamos mašinos ziemines padangos.

Vasarą važinėjame greičiau ir lengviau

Vasarą leidžiamas didesnis greitis keliuose, todėl riedėti į nuostabias keliones yra lengviau ir smagiau. O taip pat ir nereikia tokių padangų kaip talverehvid. Pakanka lengvų universalaus tipo arba tiesiog vasarinių padangų. Vasarinės padangos pasižymi savo kietesniu reljefu, ten nėra specialių iškilimų, spyglių, nes laikoma, kad kelio danga nėra labai slidi. Ji tiesiog yra tikrai kieta ir tokia danga galima lengvai važiuoti be didelių pavojų, stabdyti neslystant. Tačiau štai sulig tamsiuoju metu prireikia pasikeisti savo padangas į žiemines, o greitį vis labiau mažinti.

Žiemą atsiranda daugiau pavojų

Kodėl žiemą važiuojame lėčiau, o ant ratų atsiranda ziemas riepas? Todėl, kad, visų pirma, kelio danga yra slidesnė. Slidesnė ji dėl to, kad yra daugiau drėgmės. Mes nemanome, kad visą rudenį sninga ir būna labai šalta. Tačiau faktas yra toks, kad tikrai būna daug daugiau vandens, o juk paslysti ant šlapios dangos ar tiesiog balos, susidariusios provėžose – labai lengva. Taigi, reikia stengtis apsisaugoti nuo tokio pavojaus. Taip pat suprastėja matomumas. Dėl didesnio kritulių kiekio nuolat tenka valyti stiklus ir yra sunku matyti, kas gi ten vyksta priekyje. Tačiau, pradėjus tą daryti, stiklus tikrai galima nuvalyti, ir reikia ir pasikeisti valytuvus. Reikia užtikrinti ir kad žibintai veiktų tinkamai, kad būtų pakankamai šviesos, važiuojant tamsiu paros metu. O visiems kitiems eismo dalyviams savo ruožtu reikėtų pasirūpinti tinkamu atšvaitų naudojimu.

Būtina keisti padangas

Skaityti straipsnį “Ruošiame ratus rudeniui” »