Būsimų motinų buhalterija

Buhalterinė apskaita VilniujeAr kada pagalvojote, kad buhalterinė apskaita Vilniuje reikalinga ne tik verslininkams, NT rinkos plėtotojams, savarankiškiems darbuotojams, bet ir į motinystės atostogas besirengiančioms išeiti motinoms? Ką vertėtų žinoti apie buhalterinę apskaitą?

Kokią įtaką turi ankstesni darbo mėnesiai

Visi žino, kad motinystės atostogų metu pajamos gali gerokai sumažėti. Buhalterių konsultacija vertinga ne tada, kai šaukštai po pietų ir jau einate į dekretą ar motinystės atostogų, o tuomet, kada dar tik planuojate nėštumą arba jau pastojate. Einant į dekretą, skaičiuojamos pajamos, už kurias kurios yra oficialiai deklaruotos darbo santykių metu. Visos motinystės ir nėštumo išmokos yra skaičiuojamos ir išmokamos atsižvelgiant į tai, kiek būdavo uždirbama anksčiau. Paprastai didžiausią įtaką ir įtaką apskritai daro paskutiniųjų 12 mėnesių arba daugiau mėnesių uždarbis. Taigi, norėdami gauti tam tikrą motinystės išmoką, galite iš karto kreiptis į buhalterius, kad jie iš anksto apdarytų apskaitą ir paskaičiuotų, kiek gi jūs iš tiesų turėtumėte uždirbti, norėdami gauti vieną ar kitą pinigų sumą, eidami į dekretą.

Dekretas

Skaityti straipsnį “Būsimų motinų buhalterija” »

Didžiausios vestuvių išlaidos: sodybos nuomai

Planuojantiems vestuves didžiausiu išlaidų pareikalaus sodybos nuoma, jei bus nuspręsti šventę daryti sodyboje. Rezervuoti sodybą verta jau dabar, nes greitu metu pageidaujamų vietų gali ir nebelikti – juk visi jau daugiau ar mažiau žino savo vedybų datas.

Kainą labai koreguoja sodybos vieta

Sodyba poilsiuiJeigu sodyba kur nors numesta laukuose, kur ją sunku privažiuoti, kur nėra gražu, tuomet ir kaina tokios sodybos bus mažesnė. Tačiau, kai sodyba yra prestižinėje kurorto vietoje, kai pro langus atsiveria nuostabūs upės ar ežero vaizdai – tuojau pat auga ir tokios sodybos kaina. Taigi, jeigu norite tokioje sodyboje surasti laimę, tą padaryti galite, tačiau reikės ir plačiau praverti piniginę.

Svarbu ir, kiek žmonių talpina

Žinoma, tai, ar sodyba maža, ar didelė, visuomet lieka svarbiu klausimu. Jeigu ji talpina nedaug žmonių, iki 20, tai ji galbūt tinkama kompaktiškiems gimtadieniams, nedidelėms šventėms. Didesnės sodybos talpina iki 35, 40 ar net 80 žmonių ir yra pritaikytos kur kas didesnėms šventėms. Kainuoja atitinkamai brangiau.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį

Skaityti straipsnį “Didžiausios vestuvių išlaidos: sodybos nuomai” »