Savaitgalio kelionės: ką vertėtų pasirinkti?

KelionėsKartais norisi pabėgti nuo niūrios kasdienybės, ir bent trumpam išvykti į užsienį. Šiandien tam turime tikrai puikias galimybes, nes kelionių pasiūlymų yra ne taip ir mažai. Jei neturite galimybės pasiimti savaitės trukmės ar ilgesnių atostogų, savaitgalio keliones gali tikrai puikiai pasiteisinti – tereikia apsispręsti dėl tinkamiausios kelionės krypties. Taigi, kokias keliones nusprendžiama rinktis dažniausiai?

Kelionės į Romą

Italija – tai viena mėgstamiausių mūsų tautiečių pasirenkamų kelionės krypčių, ir taip nutinka tikrai ne be priežasties. Romoje rasime gausybę įvairių lankytinų objektų, galėsite pasigėrėti nuostabia architektūra bei istoriniu paveldu, ir t.t. Italija taip pat gana dažnai yra pasirenkama ir dėl itin skanaus maisto – juk niekam ne paslaptis, kad italų virtuvė yra net labai turtinga. Taigi, tokias savaitgalio keliones verta rinktis ir dėl to, kad galėtumėte pasimėgauti tikrai puikiu maistu, ir bent trumpam pamirštumėte maisto ruošimą.

Skaityti straipsnį “Savaitgalio kelionės: ką vertėtų pasirinkti?” »

Aktyvus poilsis gamtoje

Artėjant šiltiems orams laisvalaikis gamtoje tampa aktualus visiems. Lietuvoje yra nuostabi gamta, todėl nesunku atrasti daug vietų, kuriose galima puikiai praleisti laiką tiek su draugais, tiek su šeimos nariais ar bendradarbiais. Vienas iš populiariausių būdų leisti laiką gamtoje – plaukimas baidarėmis.

LaisvalaikisDažniausiai pasirenkamos vienos ir dviejų dienų kelionės baidarėmis. Maršrutų įvairovė išties didžiulė. Galima rasti tiek pradedantiesiems paprastus maršrutus, tiek sudėtingesnius jau plaukiantiems ne pirmą kartą ir turintiems patirties. Neapsigaukite, net ir patys paprasčiausi trumpi maršrutai visada žada įspūdingus gamtos vaizdus, todėl jei norite tiesiog pailsėti ir atgauti jėgas, galite rinktis paprastą vaizdingą, bet trumpą maršrutą. Tam puikiai tiktų Žeimenos upė, esanti rytų Lietuvoje. Smėlėti ir skardingi pušynai, pelkės – visa tai matoma plaukiant šia upe. Vienos dienos plaukimas iki 22 kilometrų bus puikus pasirinkimas. Vis dėl to, jei plaukiate pirmą kartą, tai būtų puikus pasirinkimas plaukti iki 6 kilometrų.

Skaityti straipsnį “Aktyvus poilsis gamtoje” »