Ką daryti, jei sudužo telefono ekranas?

Daugelio ekspertų nuomone lyderiaujančias pozicijas mobiliųjų telefonų rinkoje užima Samsung Galaxy modeliai, ne veltui tiek daug žmonių džiaugiasi visais šių telefonų privalumais, kuriuos gamintojas integravo į įrenginį. Vis dėl to, kartais nutinka netikėtumų, kai telefonas nukrenta ir skyla ekranas, tuomet reikalingas Samsung S8 ekrano keitimas. Ką daryti, kad jūsų pamėgtas telefonas ir vėl veiktų?

Samsung telefonasNieko kito nelieka, kaip tik kreiptis į specialistus, kurie atlieka mobiliojo telefono ekrano remonto darbus. Tiesa, prieš vykdami išsiaiškinkite, ar pasirinkti specialistai tikrai atlieka jūsų telefono modelio ekrano keitimo darbus. Tai svarbu išsiaiškinti, nes atvykus gali paaiškėti, kad būtent tokiam modeliui ekrano remonto darbų neatlieka. Svarbu suprasti, kad ne visi specialistai keičia absoliučiai visų telefonų ekranus. Dėl to, kad negaišti laiko bereikalingiems važinėjimams ieškant, kas pakeis ekraną – sužinokite iš karto, kur atliekami būtent jūsų telefono modelio ekrano keitimo arba remonto darbai.

Skaityti straipsnį “Ką daryti, jei sudužo telefono ekranas?” »

Kaip pelningai parduoti naudotą automobilį?

Parduoti naudotą automobilį gali būti sudėtinga, kai norima rasti tokį būdą, kuris labiausiai apsimokėtų. Pirmas būdas – parduoti visą automobilį, nors jis populiariausias, tačiau naudingiausias yra antrasis – parduoti dalimis, nes naudotos auto dalys šiuo metu labai paklausios.

Taigi, jei sugalvojote parduoti visą automobilį, tai padaryti tikrai nebus sudėtinga. Tereiks automobilį nuplauti, sutvarkyti saloną ir galbūt sutvarkyti esamus defektus. Tuomet jūsų laukia kitas etapas – paskelbti apie parduodamą transporto priemonę. Tai galima daryti tiek per pažįstamus, tiek internete esančiose skelbimų lentose ar socialiniuose tinkluose, tiek ir ant pačio automobilio užrašius skelbimą. Kuris būdas geriausias sudėtinga atsakyti. Kiekvienas pardavėjas pasirenka pagal save. Viskas. Beliks laukti skambučių ir aprodyti automobilį potencialiems pirkėjams. Pinigų sumą gausite iš karto.

Naudotos auto dalysJei pasirinksite kitą būdą t.y. pardavinėti automobilį dalimis, tai reikės įdėti skelbimą į interneto skelbimų svetaines ar paskelbti socialiniuose tinkluose. Parduodant automobilį dalimis reikia žinoti, kurios automobilio dalys yra paklausiausios t.y. tos, už kurias galite gauti didžiausias pinigų sumas. Pavyzdžiui, labai vertingas yra katalizatorius, tik viena problema, kad jie dažniausiai jau būna išpjauti. Jums reikės tiesiog pažiūrėti ar jis vis dar yra. Jei taip, tai jums pasisekė – nemaža suma pinigų garantuota. Kita vertinga dalis – padangos. Tiesa, jos turi būti gero stovio. Štai tuomet automobilio ratai tikrai vertinga prekė. Be to, tai yra labai paklausi prekė. Priklausomai nuo stovio ir gamintojo bei sezono, galima uždirbti gerą sumą pinigų. Variklis – taip pat dažnai perkamas. Ypatingai, jei automobilio variklio būklė ir metai praneša apie tai, kad jis dar ilgus metus galės tarnauti naujam šeimininkui. Parduodant automobilį dalimis tampa vertingos ne tik tokios didelės dalys kaip automobilio variklis ar padangos, bet ir tokios mažos, kaip, pavyzdžiui, veidrodėliai. Jie dažnai nukenčia eismo įvykiuose, net ir stovint aikštelėse, todėl jų paklausa ypatingai didelė. Taigi, savo transporto priemonės veidrodėlius taip pat galite įtraukti į parduodamų dalių sąrašą. Kalbant apie automobilio išorę vertingos gali būti ir automobilio kėbulo dalys. Svarbu, kad jos nebūtų surūdijusios. Ne tik išorė, bet ir vidus gali atnešti pelno. Pavyzdžiui, kažkam gali praversti automobilio sėdynės. Pardavus automobilį dalimis dažnai uždirbama didesnė pinigų suma, nei parduodant automobilį iš karto. Tiesa, parduodant dalimis visas pardavimo procesas gali užtrukti, todėl gerai įvertinkit, kas jums svarbiau: didesni pinigai ar greitas pardavimas.

Skalbimo priemonės ir kaip galima sutaupyti jas perkant?

Skalbimo priemonėsKadangi skalbimo priemones, indų ploviklius ir net gi tualetinį popierių perkame itin dažnai, todėl logiška būtų pagalvoti, kaip šioje situacijoje galima sutaupyti. Internete rasite daug įvairiausių patarimų, kaip vietoje skalbimo priemonių pačiam pasigaminti skalbimo skystį ir t.t. Tačiau, juk mes ne tik norime mažiau išleisti. Pagrindas, kad taip pat turėtume daug laisvo laiko. Bus ne koks taupymo būdas, jeigu turime skirti savo laisvalaikio laiką. Taigi, skalbimo skystis gali būti perkamas internetu arba tradicinėse parduotuvėse. Nenuostabu, kad sutaupyti daugiau galima perkant internetu. O kur pirkti? Klausimas taip pat nėra toks paprastas. Jeigu kalba eina apie taupymą, tuomet reikia žiūrėti, kur yra mažos kainos, tačiau jeigu galvojate ir apie savo sveikatą, tuomet geriausias variantas yra tiesiog ieškoti ekologiškų skalbimo priemonių. Ties, kas skaito straipsnį tikriausiai iš karto paprieštaravo, kad ekologiški produktai kainuoja labai brangiai, tačiau realybė kur kas kitokia. Šiandien rinkoje galima rasti ne vieną gamintoją ir pardavėją, kuris siūlo geros kokybės skalbimo priemones už patrauklias kainas. Kartais ekologiški produktai, net pigesni, nei tradiciniai. Toks kontrastas tikrai atrodo keistai. Tačiau nieko čia keisto. Juk rinka auga ir natūralu, kad didėjant vartotojų kiekiui pardavėjai gali pasiūlyti kur kas geresnes produkcijos kainas. Kuo daugiau žmonių pirks tokius produktus, tuo daugiau kainos mažės. Šiandien prekybos centruose tikrai nėra didelis pasirinkimas, tačiau prieš kažkiek metų tokių prekių iš viso nebuvo. Taigi, tendencija pozityvi.

Skalbimo skystis, kuris išvalo visas dėmes

Skaityti straipsnį “Skalbimo priemonės ir kaip galima sutaupyti jas perkant?” »

Į KULIUS TREČIĄJĮ KARTĄ SUGRĮŽTA SOFIJOS FESTIVALIS

Liepos 21 – 27 dienomis Kuliuose jau trečiąjį kartą vyks unikalaus formato Sofijos festivalis. Jo programoje – net 70 dalyvių: jaunų ir brandžių menininkų iš 5 pasaulio šalių, kurie dalyvaus daugiau nei 20-yje renginių, dirbtuvių ir susitikimų. Lietuvos Kultūros tarybos paramos dėka visos festivalio patirtys suaugusiems ir vaikams – nemokamos.

Kuliuose kultūrinį pėdsaką skulptorių darbais, istorinėmis parodomis, klasikinio ir šiuolaikinio meno renginiais jau palikęs festivalis šiemet miestelyje šurmuliuos trečiąjį kartą. Itin pavykę pirmieji du festivaliai įkvepia tikėti, kad ši graži kultūrinė iniciatyva prigijo ir tampa stipria regioninės kultūros tradicija, garsinančia ne tik Kulius, bet ir visą Plungės rajoną.

Neseniai Kuliuose apsigyvenęs aktorius ir režisierius, Sofijos festivalio meno vadovas Valentinas Masalskis teigia, kad festivalis įkvėpimo semiasi iš šiame krašte svarbų savo gyvenimo tarpsnį praleidusios rašytojos, dramaturgės, visuomenės veikėjos, pedagogės, moterų judėjimo skatintojos, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio žmonos Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės.

„Mūsų festivalio iniciatyvos yra tarsi Sofijos kultūrinės – švietėjiškos veiklos ir pastangų „užkrėsti kultūra” tęstinumas“, – sako jis.

Festivalio organizatorė Raimonda Masalskienė pažymi, kad pagrindinis festivalio akcentas – įvairialypės kultūros paieškos formos, kuriomis siekiama sudominti tiek mažesnių miestelių, tiek didmiesčių žiūrovus: „Norime paneigti įprastą požiūrį, kad kokybiški kultūros renginiai vyksta tik didmiesčiuose, o juk būtent mažesniam miesteliui festivalis gali suteikti didesnį kultūrinės traukos efektą. Istorinis festivalio kontekstas ne tik inspiruoja turinį, bet ir skatina plėsti mūsų supratimą“.

Skaityti straipsnį “Į KULIUS TREČIĄJĮ KARTĄ SUGRĮŽTA SOFIJOS FESTIVALIS” »