Miego sutrikimas, kurio negalima ignoruoti

Obstrukcinė miego apnėja (OMA) yra rimta būklė, kuomet žmonės miego metu laikinai nustoja kvėpuoti, dėl iš dalies ar visiškai užblokuotų viršutinių kvėpavimo takų. Dauguma sergančiųjų skundžiasi garsiu knarkimu, mieguistumu dieną ir prasta miego kokybe. Daugelis turi antsvorio, bet taip yra ne visuomet. Ši miego sutrikimo būklė paveikia net ir vaikus.

Negydoma ši būklė gali sukelti mieguistumą dieną, prastą miego kokybę, aukštą kraujospūdį (hipertenziją), padidėjusį cukraus kiekį kraujyje (kaip ir sergant cukriniu diabetu), širdies ligas, smegenų kraujagyslių ligas, depresiją, atminties sutrikimus, seksualinę disfunkcija, svorio padidėjimą ir galvos skausmus.

Nors OMA gali užklupti bet kurio amžiaus žmones, ji dažniau pasitaiko vyrams, vyresniems nei 40 metų ir antsvorio turintiems žmonėms.

Miego apnėjos simptomai

Dažniausiai pasireiškia šie simptomai:

1) mieguistumas dienos metu;

2) depresija;

3) mieguistumas vairuojant automobilį, sėdint prie kompiuterio ar žiūrint televizorių;

4) dažnas kėlimasis į tualetą naktį;

5) rėmuo miego metu;

6) nesugebėjimas susikaupti;

Skaityti straipsnį “Miego sutrikimas, kurio negalima ignoruoti” »

SEO paslaugos: rinktis laisvai samdomą specialistą ar įmonę?

SEO paslaugas teikia ne tik įmonės, bet ir laisvai samdomi specialistai, todėl verslininkams neretai kyla sunkumų nusprendžiant, ką pasirinkti. Kai kurie akcentuoja tai, jog laisvai samdomus specialistus rinktis yra gana rizikinga, kadangi jie ne tik vengia įpareigojančių sutarčių, bet ir neretai nėra patikimi. Tuo tarpu samdyti įmonę yra kur kas patikimiau, kadangi net ir tuo atveju, jeigu SEO specialistas vengs skambučių, bus galima kreiptis į kitus darbuotojus ir paprašyti, jog pateisintų tokį elgesį. Tuo tarpu kiti teigia, jog SEO paslaugas rinktis apsimoka tik tuomet, kai pasirenkami laisvai samdomi specialistai. Kai kurie teigia, jog tokie specialistai ne tik atliks paslaugas pigiau, bet ir labiau stengsis, nes už jų nestovės įmonė. Nuomonės išsiskiria ir nei vienas nepasakys, kurie yra teisūs. Iš dalies, tam tikrais atvejais reikia pripažinti, kad kai kurie laisvai samdomi specialistai nėra patikimi. Neretai laisvai samdomiems specialistams mažiau rūpi kliento išlaikymas, nes jie žino, kad atkritus vienam, laisvai ras kitą. Tuo tarpu specialistai, kurie dirba įmonėje, bijo prarasti klientą, nes tai paveiktų ne tik jų reputaciją, bet ir apskritai santykius darbovietėje. Tačiau iš kitos pusės, reikia pripažinti, kad laisvai samdomi specialistai gali būti patikimi ir atsakingi. Taigi, jeigu norite, kad pasirinktas specialistas paslaugas atliktų be priekaištų ir nedingtų vos tik atsiradus nesklandumams, siūlome rinktis ne pagal tai, ar jis laisvai samdomas, ar jį samdo įmonė, o pagal jo reputaciją. Pasidomėkite, kur prieš tai dirbo specialistas, su kokiomis įmonėmis dirbo. Jeigu specialistas dirbo su žinomomis įmonėmis, galbūt galėtumėte su jomis susisiekti ir pasiteirauti, kaip jiems sekėsi? Pasirinkti patikimą specialistą yra gana sudėtinga, tačiau tam tikrais atvejais tai nepriklauso nuo to, ar samdysite laisvai samdomą specialistą, ar įmonę. Neretai abu šie variantai gali būti ir patikimi, ir nepatikimi.

Skaityti straipsnį “SEO paslaugos: rinktis laisvai samdomą specialistą ar įmonę?” »

Plaukų šalinimas lazeriu – dėmesio verta inovacija. Ar tinka visoms?

Daugelis moterų nori, kad jų kūno oda atrodytų nuostabiai, kad nebūtų nei vieno plaukelio, kuris labai erzina. Dėl to skuta kasdien ir taip dirgina odą, kuri metų eigoje nebe tokia graži, ne tokia elastinga. Ką daryti tokiu atveju, kai norisi tos gražios odos, tačiau paprasčiausiai nėra laiko kasdien skusti arba matoma to neigiama įtaką odai? Išeitis yra plaukų šalinimas lazeriu, kuris šiuo metu vadinamas inovacija keičiančią žmonių gyvenimus.

Netinka toms, kurių oda jautri

Nors dažniausiai minima, kad toks šalinimo būdas tinka daugeliui, tačiau reikia nepamiršti, kad tos moterys ir tie vyrai, kurie turi jautrią odą – dažniausiai turi rinktis iš kur kas mažiau plaukelių šalinimo opcijų. Ir netinka ne tik lazerinis šalinimas, tačiau taip pat ir depiliavimas po kurio dažniausiai oda tampa labai sudirgusi. Štai todėl reikia pirmiausia pasikalbėti su specialistu, kuris atlieka tokią procedūrą, o tik tada nuspręsti – ji tinka Jums ar ne.

Kiek kainuoja plaukelių šalinimas lazeriu?

Mitas, kad plaukų šalinimas lazeriu kainuoja labai brangiai. Tikrai ne. Patogu, kad šiuo metu kainas galima rasti internete. Tai leis kur kas paprasčiau įvertinti – ar Jums tai tinka. Galiausiai, internete galima kur kas paprasčiau pamatyti ir akcijas, kurios leis sumokėti mažiau, tačiau būti rami, kad procedūra bus puiki.

Kūno zonoms

Skaityti straipsnį “Plaukų šalinimas lazeriu – dėmesio verta inovacija. Ar tinka visoms?” »