Platikiniai langai: prieš ir po

Kai reikalingi plastikiniai langai Siauliai ar kitas miestas tikrai nelieka be langų. Kadangi yra puikių firmų, kurios gali profesionaliai pagaminti bei sudėti plastikinius langus.

Pirmasis pokytis netikėtas – musės

Langinimo paslaugosMes rinkomės, ar geriau būtų aliuminio langai, su aliuminio rėmais, ar visgi plastikiniais, o gal mediniai. Ir nutarėme rinktis plastikinius, dėl daugybės priežasčių, kurių dabar neminėsiu dėl laiko stokos. Taigi, visų pirma, kaip visi žinome, pirmasis dalykas, kuris atsitinka su namu, kai vietoje senų sukirmijusių namų įdedi naujus – tai atsirandantis sandarumas name. Reiškia, jeigu virei valgyti, kelias dienas dar kvapą jausi. Kas atsirado, tas neišeis. Kas išėjo, tas negrįš. Keisčiausias šio poveikio efektas buvo su musėmis. Langus sudėjome rudenį, o pavasarį iš sienų išlindo būriai musių ir pradėjo jos kauptis milžiniškomis šlykščiomis kolonijomis aplink langus, ant rėmų. Pasirodo, jos visuomet įlįsdavo žiemoti į namą, o paskui pavasarį išlįsdavo. Net neįtarėme, kad buvome name ne vieni. Ne vieni čia leidome žiemą – ją kartu pratempė ir keli šimtai tūkstančių musių, tiesiog visa šių apylinkių populiacija, milžiniška kolonija. Taigi, teko negailestingai jas naikinti, nebuvo kito būdo išspręsti tokių keistų problemų.

Kaip laikosi šiluma

Aišku, sudėjus naujus plastikinius langus, iškart pasikeičia šilumos reikalai name. Pasikuri krosnį – ir tau šilta visą dieną, nors krosnis jau seniai nebekūrenama. Taigi, tai tikrai pats geriausias poveikis, kadangi šaltis namuose yra nepageidaujamas svečias žiemą, kai ir taip yra šalta visur aplink lauke. Atitinkamai sumažėjo ir suvartojimo išlaidos, reikia daug mažiau kuro.

Namas atrodo senoviškas, bet atnaujintas

Langus teko keisti name, kurį būtų galima priskirti paveldui, tačiau jis nėra paveldas, tik stovi paveldo teritorijoje. Taigi, langų reikėjo specialių ir specifinių: savo bruožais šiek tiek primenančių senąją architektūrą. O tą išgauti mums visgi pavyko, nes užsakinėjome, kad specialiai padarytų su specialiomis detalėmis. Ir tada namas iškart įgavo naują veidą, kuomet langai buvo nauji, gražūs, atitinkantys paveldo nuostatus. O dar ir suteikiantys namui puikų sandarumą.

Langų įdėjimo ir užsakymo procedūra

Jeigu klaustumėte, kaip reikia vykdyti tą langų užsakymą ir įdėjimą, atsakyčiau, kad tikrai tai nesudėtinga. Arba išsimatuosite patys, arba atvažiuos išmatuos pas jus. Paskui kelias savaites gamins. Tuomet bus galima juos sudėti ir daryti apdailą aplink langus. Tik nepalikite tų lipdukų ant langų, nes tai niekada nepuošia lango.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *