kodėl verta valgyti daržovių patiekalus

Be mėsos negyvenantys žmonės įsitikinę, kad daržovių patiekalai yra kažkoks antrarūšis dalykas, nuo kurio nepavalgai pakankamai, ir dėl kurio kūnas nesijaučia sveikai. Tačiau iš tikrųjų visame pasaulyje daugybę metų gyvenantys vegetarai yra savo pavyzdžiu įrodę, kad žmonėms nebūtina mėsa.

Kodėl geriau nevalgyti mėsos?

Patiekalai iš daržoviųKaip pateikia ne vienas mokslininkas, būtent tos tautos, kurios gyvena nevalgydamos mėsos, gyvena sveikesnės, mažiau serga vėžiu, ilgiau gyvena, ten būna mažesnis nutukimo laipsnis. Iš tisų, mėsoje esančių medžiagų kai kurių mums reikia, labiausiai baltymų, tačiau jų galime gauti ir kitur. Geriausia valgyti pupeles, ankštinius, špinatus ir kitokias daržoves, taip pat riešutus, sėklas. Tai maisto produktai, kuriuose gausu baltymų, kurie gali pilnai pakeisti tuos baltymus, kurių turėtumėte gauti iš maisto. Mėsa nėra būtina. Ji taip pat kenkia kraujotakai, širdžiai. Svarstoma, ar žmogus tikrai toks jau mėsėdis. Aišku, mėsos gavimas tam tikru metu leido žmonijai vystytis ir tapti dominuojančia rūšimi, bet visgi dabar mums tiek maisto ir tokio riebaus tikrai nebereikia. Ypač miestuose, kur žmonės mažai juda, visą dieną sėdi prie kompiuterio.

Kodėl nereikia valgyti perdirbto maisto?

Skaityti straipsnį “kodėl verta valgyti daržovių patiekalus” »