Kaip gauti pasikartojančių klientų ir sukurti lojalumą

Klientai perka iš įmonės ne tik todėl, kad jiems patinka produktai ar paslaugos. Jie perka ir tampa nuolatiniais klientais, nes jaučia teigiamą ryšį su įmone. Kai jau turite klientą, verta investuoti į tai, kad jis taptų nuolatiniu klientu.

Kurti nuolatinius klientus yra lengviau nei pritraukti naujų klientų. Be to, kur kas ekonomiškiau kurti klientų lojalumą tiems, kurie jau pirko iš jūsų, nei pritraukti visiškai naujus klientus. Apsvarstykite šiuos svarbius pakartotinių klientų rodiklius:

  • Naujo kliento įsigijimas gali kainuoti penkis kartus brangiau nei pakartotinio kliento sukūrimas.
  • Klientų išlaikymo padidinimas vos 5 % gali padidinti pelną nuo 25 % iki 95 %.
  • Pardavimo esamam klientui sėkmės rodiklis yra 60-70 %, o pardavimo naujam klientui sėkmės rodiklis yra nuo 5 iki 20 %.

Pareto principas teigia, kad 80 proc. jūsų verslo sudaro 20 proc. jūsų klientų.

"Nors svarbu pritraukti naujų pirkėjų, tačiau taip pat naudinga, kad jau esamiems klientams parduotumėte dar ir dar kartą", – sako Deana Thornton, "Shopify" produktų rinkodaros direktorė. "Turėdami strategijas, skatinančias pakartotinius pirkimus, užtikrinsite savo verslo tvarumą ir ilgaamžiškumą."

Kaip sukurti klienetu lojalumaKurdami santykius su savo auditorija, išlaikysite ją įsitraukusią ir norinčią sugrįžti dar kartą. Pasinaudokite šiais patarimais, kad įkvėptumėte daugiau pakartotinių pirkėjų ir užmegztumėte pelningesnius santykius su lojaliais klientais.

Ar esate pasirengę pradėti savo internetinį verslą? Dabar galite pardavinėti fizines prekes arba užsisakyti susitikimus tiesiai iš savo svetainės naudodami "SharkLinker" agentūros paslaugas.

Supraskite savo klientus

Kai perkate dovaną draugui ar mylimam žmogui, žinote, kad iš tiesų svarbi yra mintis.

Kitaip tariant, svarbiausios ir didžiausią poveikį darančios dovanos yra tos, kurios yra apgalvotos. Jūsų auditorija nėra kitokia. Didžiausią poveikį darančios rinkodaros kampanijos ir iniciatyvos yra apgalvotos ir pritaikytos jūsų auditorijai.

Tačiau tam turite suprasti savo auditoriją, o tai reiškia, kad turite nustatyti pagrindinius tikslinės auditorijos požymius.

Nustatykite tikslinę auditoriją, kad geriau išlaikytumėte klientus

Nors nė viena tikslinė auditorija nėra monolitas, greičiausiai ji turi bendrų ypatybių, kuriomis galite pasinaudoti ir užmegzti ilgalaikį ryšį.

  1. Demografiniai duomenys, pavyzdžiui, amžius, lytis, išsilavinimo lygis ir pajamos.
  2. įsitikinimai, vertybės ir gyvenimo būdas.
  3. Skausmo taškai arba tai, kas jiems neleidžia miegoti naktimis.
  4. Motyvacija, tikslai, norai ir siekiai.
  5. Bendravimo pageidavimai, pavyzdžiui, telefonas, el. paštas ar socialinė žiniasklaida.
  6. Socialinės žiniasklaidos kanalai, kuriais jie naudojasi geriausiai mokydami.

Nustatę šiuos požymius, galite sukurti tikslinio kliento asmenybę (arba pirkėjo asmenybę), kuri fiktyviai atspindės jūsų idealų klientą.

Šiame išsamiame profilyje aprašomos asmens, kurį norite matyti kaip nuolatinį klientą, savybės, elgesys, pageidavimai, motyvacija ir skausmo taškai.

Skaityti straipsnį “Kaip gauti pasikartojančių klientų ir sukurti lojalumą” »