Mamos diena: kokį papuošalą dovanoti?

Mama – vienareikšmiškai yra brangiausia moteris žemėje. Ji nuo pat gimimo mus mylėjo, globojo bei apsupo rūpesčiu. Taigi, kaip atsidėkoti jai ir, kaip kitais būdais ištarti: „Ačiū, kad esi!“?

Idėja – papuošalai

Mamos dienaJau seniai nebemadinga mamai dovanoti kokius mažmožius ir niekučius, kurie tik renka dulkes arba lieka numesti bei pamiršti stalčiuje. Dovanų ekspertų tikinimu, jau kelerius pastaruosius metus populiariausios – praktiškos dovanos: daiktai, kurių mama pati paprašė, pramogos, SPA malonumai, kelionės ir… juvelyriniai dirbiniai Indivi.

Iš tiesų, juk mamos dažnu atveju pačios gaili save palepinti papuošalais, tad kodėl vaikams to nepadarius už ją? Taigi, kokį papuošalą išrinkti mylimai mamai?

Žiedas

Ko gero, dovanoti žiedą labiau įprasta merginai, žmonai, kitaip tariant, antrai pusei. Tačiau nereikėtų daryti tokių išvadų, nes žiedas mamai – taip pat nuostabi dovana, kurią ji kasdien matys prieš akis. Tokia dovana ideali visomis progomis – gimtadieniui, Kalėdoms ir, be abejo, Mamos dienai.

Skaityti straipsnį “Mamos diena: kokį papuošalą dovanoti?” »

Mediniai langai ir jų ypatumai

Mediniai langai turi išskirtinių savybių, į kurias labai rekomenduojama atsižvelgti prieš nusprendžiant šiuos langus įsigyti. Šiame straipsnyje sužinosite ne tik pagrindinius medinių langų ypatumus, bet ir kitą aktualią informaciją.

LangaiMediniai langai turi savybių, kurios vertinamos dešimtmečiais

Ar kas nors rinktųsi ir žavėtųsi gaminiu, kuris neturi jokių privalumų? Žinoma, ne. Todėl ir mediniai langai pasirenkami dėl to, kad jie išsiskiria puikiomis savybėmis: natūralumu, gera izoliacija, tarnavimo trukme. Tačiau prieš įsigyjant medinius langus reikia atkreipti dėmesį ir į jų priežiūros reiaklavimus, kainą.

Natūralumas ir estetika. Mediniai langai yra estetiški, stilingi ir namams suteikiantys jaukumo įspūdį. Kai kurie sako, kad medinius langus renkasi dėl jų kuriamo natūralumo pojūčio. Mediniai langai, pagaminti iš natūralaus medžio, gali būti unikalių spalvų ir tekstūrų.

Izoliacija. Mediniai langai yra sandarūs ir gali padėti sumažinti šildymo sąnaudas. Jie gali pasižymėti specialiomis termoizoliacinėmis savybėmis, kurios leidžia mažinti šilumos nuostolius per langus.

Trukmė. Mediniai langai, jei tinkamai prižiūrimi ir apsaugomi, gali tarnauti labai ilgą laiką (dešimtmečius). Tačiau, jie gali greitai prarasti savo gražią išvaizdą, deformuotis ir reikalauti remonto ar keitimo, jei nebus tinkamai prižiūrimi.

Reikalauja priežiūros. Mediniai langai yra linkę plėstis ir deformuotis nuo drėgmės, todėl jie turi būti nuolat prižiūrimi, tinkamai impregnuoti ar padengti kitomis specialiomis medžiagomis. Tiesa, tokia priežiūra apsaugo langus ne tik nuo drėgmės, bet ir nuo UV spindulių ar kitų kenksmingų medžiagų. Mediniams langams reikalingas reguliarus valymas.

Kaina. Mediniai langai gali būti brangesni nei kiti langai (pavyzdžiui, plastikiniai langai ar aliuminio langai). Tačiau, kaina priklauso nuo medžio rūšies, lango dydžio, stiklo tipo (paketų skaičiaus) ir kitų veiksnių.

Šie ypatumai yra svarbūs, kai renkatės medinius langus. Išties svarbu rinktis patikimą gamintoją ir atlikti reguliarią langų priežiūrą, kad mediniai langai tarnautų ilgą laiką, nepararastų savo gerų savybių ir būtų saugūs naudoti.

Skaityti straipsnį “Mediniai langai ir jų ypatumai” »