Nugaros skausmas : kaip jį įveikti?

Nugaros skausmas yra vienas dažniausių sveikatos sutrikimų, dėl kurio skundžiasi darbingo amžiaus žmonės. Šio skausmo priežasčių yra tikrai nemažai: nemalonūs simptomai gali būti susiję su stuburo išvarža, tai gali būti sėdimo darbo ir per mažo fizinio aktyvumo pasekmė, ir t.t. Kiekvienam, kenčiančiam tokio pobūdžio skausmus, kyla klausimas, kaip būtų galima išspręsti šią problemą, todėl pateiksime keletą naudingų patarimų, kaip kovoti su šiuo sveikatos sutrikimu.

Įsitikinkite, kad jūsų laikysena yra taisyklinga

Netaisyklinga laikysena – tai viena dažniausių priežasčių, dėl kurių gali būti juntamas nugaros skausmas, todėl pajutus nemalonius simptomus vertėtų įsitikinti, ar sėdėdami nesikūprinate. Ne visada yra paprasta išsiugdyti taisyklingos laikysenos įprotį, todėl tam tikrais atvejais gali praversti laikysenos koreguoklis.

Antsvoris – viena dažniausių nugaros skausmo priežasčių

Nors gali atrodyti, kad antsvoris neturi didelio poveikio bendrai savijautai ir sveikatai, tačiau tai anaiptol nėra tiesa. Dalis pacientų, besiskundžiančių nugaros skausmais, turi antsvorio, todėl normalios kūno masės palaikymui vertėtų skirti pakankamai dėmesio. Numetus papildomus kilogramus bendra savijauta gali tapti kur kas geresnė, taigi, tikrai verta šiek tiek pasistengti.

Pernelyg mažas fizinis aktyvumas

Laiko trūkumas neretai verčia pamiršti apsilankymus sporto salėje ar pasivaikščiojimus gamtoje, tačiau nereikėtų pamiršti, kad sveikata yra mūsų brangiausias turtas, todėl visuomet yra svarbu pakankamai dėmesio skirti fiziniam aktyvumui. Nors didžioji dalis žmonių yra pratę visur keliauti automobiliu, tačiau tai tikrai ne visada yra būtina: jei išsiugdysite įprotį dažniau vaikščioti pėsčiomis, tikėtina, kad nugaros skausmas jūsų nebevargins.

Daugiau dėmesio skirkite patogumui

Nugaros skausmai neretai atsiranda ir dėl gana „nekaltų“ kasdienių dalykų: pernelyg sunkios rankinės, batelių aukšta pakulne, ir t.t. Specialistai pataria pakankamai dėmesio skirti patogumui: nekelkite pernelyg didelių svorių (jei tektų parsinešti sunkius pirkinius, juos geriausia paskirstyti į du maišelius), rinkitės patogią avalynę ir su savimi nešiokitės tik tuos daiktus, kurių jums tikrai prireiks.

Pasirūpinkite kokybišku miegu

Įsitikinkite, kad jūsų miegojimo poza neturi poveikio pernelyg didelei stuburo apkrovai, ir rinkitės tokį čiužinį, kuris galėtų garantuoti geriausią miego kokybę. Šiandien prekyboje galime rasti tokių čiužinių, kurie tolygiai paskirsto kūno svorį, ir gali užtikrinti geriausią miego kokybę, taigi, pasvarstykite apie tokį pasirinkimą.

Jei nugaros skausmas yra labai varginantis, nereikėtų užsiimti savigyda: kreipkitės į specialistus, kurie padės nustatyti skausmo atsiradimo priežastį ir paskirs tinkamiausius gydymo metodus.

Plačiau apie nugaros skausmus skaitykite čia : https://www.osteomedika.lt/nugaros-skausmas-kas-ji-lemia-ir-kaip-su-tuo-kovoti/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *