Nauja tvarkymosi filosofija keičia įpročius

Ar kada nors pagalvojote, kad patalpu valymas gali būti ne tik pareiga, bet ir malonumas? Kažkam tai yra priverstinis ir nemalonus susitvarkymas, kažkam – profesija, o kažkam – tiesiog gyvenimo filosofija.

Japonė iš televizoriaus siūlo naują filosofiją

Profesionalios valymo paslaugosNetflix kanalu transliuojamos pasaulinį populiarumą pelniusios laidos – tai realybės šou, kurie skatina kitaip žvelgti į namų susitvarkymo idėją. Ne kaip į nemalonią priverstinę pareigą, o kaip į malonų ritualą, į gyvenimo filosofiją ir tai, kas iš tiesų mums palengvina gyvenimą. Toks požiūris turi daug privalumų ir teisingų kampų. Visų pirma, dėl to, kad tvarkingi namai mums iš tiesų suteikia balanso gyvenime, geresnius santykius, ir tvarka namuose atspindi tvarką galvoje. Mes negaištame laiko kažko ieškodami ar dėdami daiktus ne į savo vietas bei taip didindami įtampą ir sąžinės graužimą, jog vėliau teks tvarkyti dar daugiau visko. Japonė su vertėju keliauja po amerikiečių šeimų namus, juos apžiūri, palaimina ir padeda juose atrasti tvarką. Žinoma, patalpu valymas biuruose, kuomet tą daro kvalifikuotos valytojų brigados, yra visai kas kita, nes tai paslauga verslui. Tačiau švarūs namai – tai mūsų kaip namų savininkų pareiga, kuri drauge verčia ir džiaugtis tokiu privalumu.

Atsisveikinimo, dėkojimo ir ritualų svarba

Vienas iš labiausiai neįprastų dalykų, kuris rodomas šiame šou – tai ritualai. Pirmiausia japonė dėkoja namams, ir tą patį skatina daryti namų šeimininkams. Tyloje ir meditacijoje visi padėkoja namams, kad juose gali gyventi, kad tie namai juos saugo, kad tai jų prieglobstis. Tai suteikia naują ir šiltą santykį su meile tiems namams. Vėliau dėkojama drabužiams, daiktams – ypatingai tiems, kurių atsisakoma ir su kuriais atsisveikinama.

Svarbiausia: atsisakyti pertekliaus

Pagrindinis tvarkos principas – neturėti to, ko tau nereikia, ko nenaudoji, ką tiesiog kaupi. Daugiausiai tokio nereikalingo turto turi šeimos, kurios jau turi savo nuolatinius namus ir juose yra nemažai vietos, tad ten ir kaupiami visokie daiktai. Mažiau tokių dalykų turi nuolat besinuomojantys jauni žmonės, mat jie tiesiog įpratę nesitampyti su savimi daug naštos.

Protingas išdėstymas

Kitas principas – tai teisingai išdėstyti daiktai. Jie dėstomi į tokias sistemas, kurios pačios netaptų bereikalingais bei vietą užimančiais daiktais. Taip pat tai išdėstymas, kuris sutaupo vietos, sutaupo ir mąstymo, nes lengviausia paimti ir pasiekti tuos daiktus, kurių reikia labiausiai. Tad vieną kartą permąsčius viską teisingai, vėliau gyvensite lengvai visą gyvenimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *